Måtte forklare Israel-kritikk han kom med fordi han ikke visste at mikrofonen sto på

USAs utenriksminister gikk i klassisk felle.

I BARET: USAs utenriksminister John Kerry hadde ingen anelse om at han snakket for åpen mikrofon da han diskuterte Gaza-situasjonen med sin rådgiver på telefon. Foto: Johannes Worsøe Berg
I BARET: USAs utenriksminister John Kerry hadde ingen anelse om at han snakket for åpen mikrofon da han diskuterte Gaza-situasjonen med sin rådgiver på telefon. Foto: Johannes Worsøe Berg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lite visste USAs utenriksminister John Kerry om at samtalen han hadde med sin nære rådgiver på telefon rett før han skulle intervjues på «Fox News Sunday» gikk for åpen mikrofon. Det skriver politico.com.

Kerry og medarbeideren diskuterte situasjonen i Gaza.

«It`s a hell of a pinpoint operation, it`s a hell of a pinpoint operation», gjentok Kerry i samtalen.

På norsk skulle dette bli noe sånt som «litt av en presisjonsoperasjon» eller «jaggu sa jeg presisjonsoperasjon».

Tolket som Israel-kritikk Kerrys uttalelse er blitt tolket som kritikk mot Israels forsikringer om at angrepene og bakkeoffensiven i Gaza er begrenset i omfang, sett i lys av de store sivile tapene og mange barn som er blitt drept og skadd. 

Mikrofonen fanget også opp følgende passiar fra Kerrys samtale med sin rådgiver:

- Vi må komme oss over dit. Takk, John. Jeg tror, John, at vi bør reise i kveld. Jeg tror det er galskap å bli sittende her.

John Kerry ble konfrontert med uttalelsene i telefonsamtalen av programleder Chris Wallace i direktesendte «Fox News Sunday».

Wallace spurte Kerry om han mener Israel har gått for langt i sine militære operasjoner i Gaza.

- Kamera og mikrofon var på mens du snakket med en av dine nærmeste rådgivere om situasjonen i Israel og det faktum at 14 israelere skal ha blitt skutt og drept i en operasjon, uttalte Wallace.

- Krig er tøft Kerry sto ved sine uttalelser på telefonen, men understreket Israels rett til selvforsvar.

- Slike operasjoner er vanskelige å handskes med. Jeg reagerte på en måte som alle ville gjøre når det gjelder små barn og sivile, sa Kerry.

- Krig er tøft. Jeg har sagt det i offentligheten tidligere, og jeg sier det igjen. Vi forsvarer Israels rett til å gjøre som de gjør, sa Kerry.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer