Måtte gå etter fylleklining med tv-reporter

Den svenske statsministerens nære medarbeider.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den skandaliserte statssekretæren Ulricha Schenström ba i natt om avskjed fra den profilerte regjeringsjobben.

- Jeg har handlet uanstendig, og det gjør at jeg ikke kan fungere med full tillit i min stilling, skriver Schenström ifølge en pressemelding som ble sendt ut klokka 01.23 i natt, gjengitt i Expressen.se.

Alkoholskandalen startet da Schenström ble avbildet på et utested i Stockholm sammen med TV4-reporteren Anders Phlblad. Bildene viser at statssekretæren og den politiske journalisten kysser, men det er ikke det som er hovedårsaken til at Schenström har hatt en marerittuke.

• Se bildene som felte statssekretæren hos Aftonbladet.se

I sin stilling har hun ansvaret for å lede den strategiske samordningen i en krisesituasjon. Statsminister Fredrik Reinfeldt har i flere dager nektet å svare konkret på om Schenström var jourhavende den aktuelle kvelden.

Men da barregningen i går ble offentliggjort av TV4, etter at reporter Pihlblad hadde levert inn sitt representasjonsbilag, ble det uansett for mye for statssekretærvenninnen. Kvitteringen viser at de to amorøse utestedsgjestene drakk vin og øl for ikke mindre enn 945 kroner.

Ifølge Expressen.se betyr det at de kan ha inntatt rundt halvannen flaske vin hver - noe som slett ikke er forenelig med å være i kriseberedskap.

Når Schenström i natt ble presset til å gå av, er det nok en skandale i rekken av pikante avskjedigelser og personalforhold i Reinfeldt-regjeringen, som fikk en mildt sagt skeiv start i oktober i fjor.

NOK EN SKANDALE: Statsminister Fredrik Reinfeldt (bak) har fått kritikk for sin håndtering av alkohol-bildene av statssekretæren hans, Ulrica Schenström, som her står foran ham. Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
NOK EN SKANDALE: Statsminister Fredrik Reinfeldt (bak) har fått kritikk for sin håndtering av alkohol-bildene av statssekretæren hans, Ulrica Schenström, som her står foran ham. Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX Vis mer

- Dette er et forferdelig prestisjetap for Reinfeldt, som forsvarte [Schenström] så lenge. Det er ennå et tilfelle av et dramatisk fall der han mister en ansatt i sin nærhet. Dette slår tungt tilbake på ham, mener pr-eksperten Paul Ronge overfor Expressen.