Ambulansebråket i nord

Måtte gå ned 260 000 kroner i lønn for å beholde egen jobb

Firmaet Norsk Luftambulanse går heller rettens vei enn å la helikopterpilotene fra konkurrenten beholde lønna de har i dag.

260 NED: Mads Gilbert (t.v.) og pilot Trond Arne Nilssen diskuterer lønnstilbudet han fikk fra Norsk Luftambulanse. For å bli med videre måtte Nilssen akseptere å gå ned 260 000 kroner i lønn, forteller han. Foto: Ingun Mæhlum / Dagbladet
260 NED: Mads Gilbert (t.v.) og pilot Trond Arne Nilssen diskuterer lønnstilbudet han fikk fra Norsk Luftambulanse. For å bli med videre måtte Nilssen akseptere å gå ned 260 000 kroner i lønn, forteller han. Foto: Ingun Mæhlum / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Dagbladet): Det har i lang tid vært krangel rundt ambulanseflyene. Men også rundt ambulansehelikoptrene er situasjonen vanskelig. I alle fall for piloter fra den tapende operatøren som søker ny jobb - og ikke vil gå ned i lønn.

Lufttransport, selskapet som tapte anbudsrunden for ambulanseflyene, har også tapt retten til å drifte ambulansehelikoptrene videre. Norsk Luftambulanse AS (NLA) gikk seirende ut av anbudsrunden, ved å tilby en bedre pris.

Såkalt virksomhetsoverdragelse, altså krav om at alle ansatte i Lufttransport blir med videre med beholdt lønnsnivå, ble det ikke stilt krav om i anbudsrunden. Dermed kan NLA tilby pilotene å søke på «egne jobber» til reduserte betingelser. 30 prosent av pilotene har valgt å slutte framfor å fortsette til dårligere lønn.

Ned 260 000 i lønn

Trond Arne Nilssen sitter på kontrollrommet på helikopterbasen ved Universitetssykehuset i Nord-Norge. Han går med caps fra Lufttransport AS. Etter 30 år i selskapet, er han blant dem som nå er på vei ut, selv om stortrives i jobben.

- Norsk Luftambulanse krevde at jeg skulle gå ned 260 000 kroner i lønn for å ha samme jobb som i dag. Hvem i all verden er det som kan gå med på det?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer