POLITIET AKSJONERTE HER: Politiet mener den antatte bevæpnede mannen befinner seg i denne hytta (innringet) i Kullfjorden i Finnmark. Politiet jobber nå med å pågripe mannen. Etter at han skal ha avfyrt flere skudd utenfor et hus i Havøysund i dag tidlig, flyktet han med en sjark. Båten kan skimtes nede til høyre for den rød ringen. Foto: Øyvind Hansen/NSSR
POLITIET AKSJONERTE HER: Politiet mener den antatte bevæpnede mannen befinner seg i denne hytta (innringet) i Kullfjorden i Finnmark. Politiet jobber nå med å pågripe mannen. Etter at han skal ha avfyrt flere skudd utenfor et hus i Havøysund i dag tidlig, flyktet han med en sjark. Båten kan skimtes nede til høyre for den rød ringen. Foto: Øyvind Hansen/NSSRVis mer

Måtte gasse ut hagle- desperado fra hytte

Antatt bevæpna mann pågrepet i politiaksjon i Finnmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 06-tida i dag tidlig fikk politiet melding om at en person hadde avfyrt flere skudd med en hagle på en hjemmefest i Havøysund langt nord i Finnmark.

Mannen hadde tidligere blitt bedt om å forlate festen, men dukket opp igjen med en hagle som han avfyrte flere ganger utenfor huset, opplyser politiet.

Før politiet ankom stedet hadde mannen stukket av til havs med en sjark. Senere fant politiet båten i Kullfjorden. Mannen hadde tatt seg inn i en hytte.

Like før klokka 15.00 bekrefter politiet overfor Dagbladet at de har pågrepet mannen.

- Mannen er pågrepet. Han ønsket ikke å gi seg til kjenne, så politiet måtte benytte gass for å få ham ut, sier operasjonsleder Olav Andreassen i Vest-Finnmark politidistrikt til Dagbladet.

Mannen, som er i 40-åra, er fysisk uskadd etter pågripelsen, opplyser politiet.

Politiet har foreløpig ikke funnet noe våpen.

- Vi har kontroll på personen, men jobber fortsatt på stedet, sier han.

Etter at mannen hadde rømt til havs skal han, ifølge politiets oppysninger, ha fortsatt å skyte med hagla.

Politiet har så langt i sine undersøkelser ikke funnet at mannen har gyldig våpenkort for å kunne eie en hagle.

Dagbladet kommer med mer.