Donald Trump

Måtte gi fra seg selvangivelser på dagen

Millioner av sider overlevert påtalemyndigheten.

NEDERLAG: Donald Trump røk på et nederlag i retten. Allerede samme dag måtte han gi fra seg selvangivelser. Foto: REUTERS/Carlos Barria/NTB
NEDERLAG: Donald Trump røk på et nederlag i retten. Allerede samme dag måtte han gi fra seg selvangivelser. Foto: REUTERS/Carlos Barria/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statsadvokaten på Manhattan i New York har mottatt tidligere president Donald Trumps selvangivelser. Det skriver CNN-journalist Jeremy Herb på Twitter.

Ifølge nyhetskanalen skal påtalemyndigheten ha fått dokumentene kort tid etter at Trump gikk på et nederlag i retten mandag, og det ble klart at han må overlevere dokumentene.

CNN skriver videre at det dreier seg om millioner av sider som påtalemyndigheten nå skal gå gjennom.

TAKKETALE: Her taler Donald Trump for siste gang som president i USA. Video: AP. Vis mer

Høyesterett avviste mandag Trumps ønske om å ikke utlevere selvangivelsene.

De flere millioner sidene inneholder Trumps selvangivelser fra januar 2011 til august 2019.

Saken gjelder en omfattende finansetterforskning av Trump og hans firmaer. Detaljene om finansetterforskningen er ikke gjort offentlig. Det er kontoret til statsadvokat Cy Vance Jr. som står for etterforskningen.

Trumps advokater har argumentert med at begjæringen måtte avvises fordi den var for omfattende og var å regne som «politisk trakassering» fra påtalemyndigheten.

Ifølge CNBC undersøker også statsadvokaten angivelige hysjpenger utbetalt på presidentens vegne til kvinner som angivelig har hevdet å ha vær involvert med ham. Trump avviser disse påstandene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer