- Måtte ha på seg parykk, de gangene de fikk gå ut

Politiet fant motorsykkelhjelmer og parykker i Skrekkens hus.

- MÅTTE KLE SEG UT: Etterforskerne som uttaler seg under dagens domsavsigelse mot Ariel Castro, forteller at de gjorde flere funn av parykker i Castros hus. De forteller at jentene måtte ha på seg disse, de gangene de fikk gå utenfor det som blir kalt Skrekkens hus.
- MÅTTE KLE SEG UT: Etterforskerne som uttaler seg under dagens domsavsigelse mot Ariel Castro, forteller at de gjorde flere funn av parykker i Castros hus. De forteller at jentene måtte ha på seg disse, de gangene de fikk gå utenfor det som blir kalt Skrekkens hus.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet legger i den pågående domsavsigelsen mot Ariel Castro, som er tiltalt for å ha holdt tre jenter fanget i et tiår, fram flere bildebevis.

Blant bildene er et av en blond, krøllete parykk.

- De få gangene de fikk lov til å gå ut, måtte de bruke parykker eller andre forkledninger, kommer det fram i retten.

Castro (53) skal ha kidnappet Michelle Knight da hun var 21 år i 2002, Amanda Berry da hun var 16 år i 2003 og Gina DeJesus da hun var 14 år i 2004.

Stusset over antall hjelmer Det kommer også fram at Castro nærmest samlet på motorsykler. Likevel skal politiet ha stusset over antallet motorsykkelhjelmer han hadde på eiendommen.

- Castro hadde mange motorsykler, men hadde helt klart flere hjelmer enn motorsykler, forteller én av etterforskerne som har jobbet med saken siden de tre jentene, og en seks år gammel jente som ble født i fangenskapet, unnslapp Skrekkens hus i mai.

Tidligere i dag kom det fram at Castro satt på Michelle Knight en av motorsykkelhjelmene, da han skal ha forgrepet seg på henne første gang, i 2002, da Knight var 20 år.

- Han spurte om hun ville ha skyss. Hun svarte ja, fordi hun kjente ham som faren til ei venninne. Han skal så ha spurt henne om hun ville bli med ham hjem for å velge ut en valp, men da hun kom hjem til Castro var det ingen valp der. Det var en hund der, men ingen valp. Hun ble tatt med ned i kjelleren, ble påsatt håndjern og en motorsykkelhjelm. Så misbrukte han henne, forteller politietterforsker Andrew Harasimchuk.

- Fikk litt og litt for å overleve Frank Ochberg, som er klinisk psykolog, forklarer seg også i retten. Han mener alle de tre jentene har utviklet Stockholmssyndromet, som følge av å ha blitt holdt fanget i ti år av livet sitt.

- De ble fratatt sin rett til å være med familien, med venner og på skolen. De ble behandlet som dyr. Man utvikler syndromet når man konstant er sammen med en person man vet at kan ta livet av en, og når man ofte kjenner på den følelsen av at han kommer til å drepe deg, sier han, og fortsetter:

- Du får ikke sove, du får ikke spise, du får ikke gå på do - uten å konstant måtte spørre om lov. Litt etter litt, så gir ham deg det du trenger for å overleve. Da nekter du til slutt for at det er denne personen som gjorde alt det grufulle mot deg - og begynner å sammenligne ham med slik du ble tatt vare på av moren din da du var liten. Du får de samme følelsene for ham som du har for moren din, forteller han.

Dagbladet følger saken.

PARYKKEN: Bildet av en blond parykk var blant de mange bildebevisene som er lagt fram i retten i dag.
PARYKKEN: Bildet av en blond parykk var blant de mange bildebevisene som er lagt fram i retten i dag. Vis mer