-  Måtte ha to jomfruer i året

Seriemorder Michel Fourniret (62) sier han «måtte» misbruke og drepe ei jomfru to ganger i året. Og for å være parat, gravde han graven på forhånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PARIS (Dagbladet): -  Fourniret har fortalt oss at han «jaktet» på jomfruer to ganger i året. Vi er langt fra kvoten, sier statsadvokaten i Reims, Yves Charpenel, til avisa Le Parisien.

-  Fourniret er en sjakkspiller. Han liker å ha kontroll over alt, og velger hvem han vil snakke med, forteller Charpenel.

Fourniret har foreløpig tilstått ni mord. Det gjør ham allerede til en av Frankrikes verste kriminelle, men han står trolig bak langt flere drap.

Han har forklart at «det» kom over ham hvert halvår, og at han da måtte finne ei jente. For å gjøre alt klart på forhånd, gravde han graven først.

Pause

«Uhyret fra Ardennene» hevder selv at han «ikke var i aktivitet» mellom 1990 og 2000. Det tror ikke politiet mye på, nettopp fordi han sier at han måtte ha unge jenter. Nå sjekkes grundig alle stedene han har vært og bodd, og politiet håper det vil melde seg nye vitner, nå som Fourniret sitter trygt bevart i fengsel.

Et stort mysterium angår en au pair-jente Fourniret hadde i Belgia i 1993 og som plutselig forsvant.

Fourniret skal ha blitt rasende over at hun var på ball med en gutt og stengte henne inne, men nekter for å ha drept jenta.

Kona Monique Olivier hevder imidlertid at mannen drepte au pair-en og brant liket. Det eneste sporet som er igjen etter jenta er en bamse hun forærte parets sønn Sélim, da fem år gammel.

Avhengige

Siden mange av forbrytelsene ligger så langt tilbake i tid, er politiet helt avhengig av hva Fourniret velger å si, og han kan vente lenge med neste trekk.

Kona spilte en aktiv rolle. Hun besøkte fanger i fengselet, og møtte Fourniret der i 1987. Det ble kjærlighet ved første blikk.

Ifølge politiet skal hun ha deltatt i minst seks av de ti forbrytelsene han foreløpig regnes som skyldig i, selv om hun forholdt seg passiv mens han misbrukte ofrene seksuelt. Han skal ha vært hennes mester i ett og alt.

<B>FORSVANT I 1989: Elisabeth Brichet (12).
FANT LIK: Politiet graver etter Michel Fournirets ofre som han skal ha begravd ved slottet sitt i Satou, ikke langt fra Donchery i Nord-Frankrike. I løpet av den første dagen fant politiet likene til to savnede jenter, Elysabeth Brichet (12) og Jeanne-Marie Desramault (22).
<B>VOLDTOK I DANMARK: Fantomtegningen av mannen som voldtok en 11 år gammel jente og forsøkte å kvele henne i Marielyst i Danmark i 1999. Tegningen koples nå til seriemorderen i Frankrike og Belgia.
<B>FORSVANT I 1990: Natacha Danais.
<B>FORSVANT I 1987: Isabelle Laville.
HAR TILSTÅTT: Michel Fourniret omtales nå som «Uhyret fra Ardennene». Her er han på vei fra slottet i Satou.