Måtte heises opp fra cabincruiser

Familien på fire var på vei til Skottland da de ble innhentet av fem meter høye bølger og sendte ut nødsignal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Familien var på vei til feriemålet med sin 10 meter lange cabincruiser da de ble overmannet av dårlig vær.

- Familien befant seg 110 nautiske mil øst for Aberdeen, forteller Georg Downey, ved redningssentralen i Aberdeen.

Heist i vaier

Vinden blåste i 35 knops styrke, sikten var elendig og bølgene stod fem meter over båten da familien sendte nødsignalet på kanal 16. Redningssentralen i Aberdeen fanget opp signalene fra familien rundt klokka 18.36 i går.

Ikke lenge etter var et redningshelikopter fra Skottland på vei til stedet. Men den frådende sjøen rundt seg måtte familien berges opp fra båten. Det skjedde ved at en etter en ble heist i en vaier opp til helikopteret.

Svært sterk

- Vinden var svært sterk. Det er ikke rart de ønsket seg i sikkerhet i et slikt vær, sier Downey, som er glad for at redningsoperasjonen var velykket.

Familien kom alle fysisk uskadet fra skrekkopplevelsen, og er nå innlosjert på Shetland.

DRAMATISK: Ferieturen endte svært dramatisk for familien på fire da de måtte reddes opp i en vaier til helikopteret. Illustrasjonsfoto
DRAMATISK: Ferieturen endte svært dramatisk for familien på fire da de måtte reddes opp i en vaier til helikopteret. Illustrasjonsfoto Vis mer

En fiskebåt sleper cabincruiseren til Peterhead.

Redningssentralen på Sola fikk meldingen om ulykken klokka 20.30 i går.

- Vi har fått beskjed om at familien er i trygg forvaring, og det er nok for oss å vite at de er i sikkerhet, sier redningsleder Eirik Walle.