Måtte hjelpe trailer på sommerdekk i snødrevet

Snøværet gjør veiene sleipe.

SNØVÆR: Snøen gir vanskelig kjøreforhold for bilistene, og gir travle dager for brøyttemannskapene. Her ryddes rv 4 ved Rafoss for snø.
Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
SNØVÆR: Snøen gir vanskelig kjøreforhold for bilistene, og gir travle dager for brøyttemannskapene. Her ryddes rv 4 ved Rafoss for snø. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Søndag laver snøen ned i Sør-Norge, noe som gir vanskelige kjøreforhold i stort sett hele landsdelen. Foreløpig ser det ut til at bilistene som har våget seg ut har kjørt med den aktpågivenheten føret krever, for det er ikke rapportert om store ulykker.

Men noen uhell er det, viser en ringerunde Dagbladet har gjort til utvalgte politidistrikt.

Oslo og Akershus: Det har vært flere utforkjøringer som følge av nedbøren. Blant de uheldige trafikantene finnes det også noen uforsiktige.

- Blant annet har vi berget en trailer som kjørte på sommerdekk, sier operasjonsleder Martin Martinsen til Dagbladet.

Kjøreforholdene beskrives som vanskelige, og politiet ber bilister tilpasse farten. Som følge av forholdene satte også Statens vegvesen ned hastigheten mellom Bygdøylokket og Skøyen til 50 km/t.

Agder politidistrikt: Politiet har ikke fått inn melding om de store problemene. Tidlig på ettermiddagen stod to vogntog på E39 i Trybakkene et par mil vest for Kristiansand, men ellers er det kun snakk om et par utforkjøringer uten personskade.

- Jeg skjønner egentlig ikke hva folk snakker om. Det snør litt her, men det er vanlig på vinteren. Hadde det vært for 15 år siden hadde ingen snakket om dette i det hele tatt, sier operasjonsleder Eivind Formo.

Sør-øst politidistrikt: Det meldes om små problemer i Buskerud-området, men det har vært noen vogntog som har stått fast i snøen.

- Vi har hatt litt problemer, særlig med utenlandske vogntog, som har vært for dårlig skodd. Vi har også noen som har hatt med seg kjettinger, men som ikke har klart å legge dem på, sier operasjonsleder Tore Nuve.

Som følge av trailerproblemene har politiet besluttet å forebygge, og står nå ved riksvei 23 for å kontrollere trailere. De som ikke er godt nok skodd får ikke kjøre videre. Dette gjør politiet for å unngå kaos i Spikkestadbakkene.

- Ellers er det normalt vinterføre. Det er glatt en del steder, så vi oppfordrer folk til å kjøre forsiktig og ta seg god tid, sier Nuve.

Østfold: Politiet har kun fått melding om ett trafikkuhell. Uhellet skjedde i Fredrikstad, og tre biler var involvert. To personer ble sendt til sykehus og tre til legevakt for en sjekk.

- Det er vanskelige kjøreforhold her, også på E6. Men når vær og føreforhold er som nå så kjører trafikantene ekstra rolig og forsiktig, sier operasjonsleder Martin Ski.

- Så folk bruker rett og slett hodet?

- Ja, det kan se sånn ut.

Glatte veier
Natt til søndag kom det advarsler om glatte veier i Sør-Vest politidistrikt, Agder politidistrikt og Øst politidistrikt. Ingenting tyder på at problemene kommer til å stoppe med det første.

- Søndag blir forholdene verre, og vi venter at det blir mer problemer i forbindelse med snøfall, sier vakthavende meteorolog Rafael Eskobar Løvdahl ved Meteorologisk institutt til NTB.

I Sør-Norge er det ventet større snømengder utover søndagen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer