Måtte hoppe med bilen for å komme seg i land fra kollapsende bru

30 beboere isolert etter flom i Nordland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||• Er du på stedet? Send bilder til 2400 (MMS) eller 2400@db.no. Ring oss på 24 00 00 00.
 
En person er skadd og 30 personer er isolert etter at to elver har gått over sine bredder og tatt veien og en bru i Susendal i Hattfjelldal kommune i Nordland.


Det skal være Mjølkelva og Sandskarelva som er skyldig i flommen og har tatt veien på sørsiden av Susendal, melder Helgeland Arbeiderblad.

En strekning på flere kilometer på fylkesvei 298 er isolert etter at veien raste ut, og en bru kollapsa. Tre gårdsbruk og 30 beboere er isolert.

- Det var en bilist som befant seg oppå brua da den kollapsa. Vedkommende klarte å hoppe i land, sier Jens Berget, operasjonsleder i Helgeland politidistrikt, til Dagbladet.no.

Brua kollapset bak bilisten.

- Han fikk da en liten oppoverbakke og klarte altså å hoppe til land. Vedkommende fikk skader i ryggen i landinga. Det var flaks at det ikke gikk verre, sier Berget.

Bilisten er sendt til sykehus i Mo i Rana med helikopter.

Politiet fikk meldingen om flommen klokken 8.28 søndag.

-Det er ingen fare for at husene eller annen bebyggelse skal bli rammet av flommen, og det er ikke behov for evakuering. Vi jobber nå med å lage en omkjøringsvei. Vannet synker av seg selv og beboerne kan bli isolert til mandag, sier operasjonsleder Bente Bygdås i Helgeland politidistrikt til NTB.

Ifølge Helgeland Arbeiderblad skal situasjonen skal være vanskelig for en hjortefarm som ligger mellom de to elvene fordi vannet har revet ned deler av gjerdene.

(Dagbladet.no/NTB)