Måtte identifiseres med DNA

Barnedrapssaken i England blir mer og mer grusom. Nå opplyser politiet at likene av Holly og Jessica var så lemlestet at de måtte identifiseres med DNA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv de få og lite detaljerte beskrivelsene av likene som britisk presse har fått, er altfor sterke til at de blir viderebrakt i mediene. Engelske aviser nøyer seg nesten utelukkende med å skrive at likene var kraftig lemlestet.

I dag begynte høringene i Shire Hall i Cambridge etter barnedrapene som har rystet hele Europa. Retten fikk vite hvordan likenes tilstand var da de ble funnet, og at politiet mener jentene ble drept et annet sted enn der de ble funnet sist lørdag, skriver flere engelske medier i ettermiddag.

Minnestund

- Etterforskningen fortsetter, og vi kan ikke utelukke at vi utvider siktelsen mot Maxine Carr, sa høringsleder David Morris.

Carr er foreløpig siktet for falsk forklaring, mens samboeren Ian Huntley er siktet for drap.

Etterforskningsleder Andy Hebb bekreftet at politiet mener jentene ble drept i Cambridgeshire, og ikke i Suffolk der de ble funnet. Utover det kom ikke politiet med noen nye opplysninger i løpet av den 30 minutter lange høringen.

Tidligere i dag ble det kjent at det skal holdes en minnestund for jentene i Ely Cathedral neste fredag. Det er plass til 2000 mennesker i katedralen.

Minnestunden er lukket for utenforstående, og både Hollys og Jessicas familier har bedt skuelystne om å holde seg unna.

Kondolanse fra prinsen

Foreldrene til de to småjentene har mottatt en håndskrevet kondolanse fra prins Charles. Det britiske kongehuset vil ikke opplyse hva som sto i brevet, og sier til nyhetsbyrået PA at prinsen fra tid til annen skriver private brev, og at innholdet da er privat.

- Brevet gjør situasjonen litt lettere for foreldrene. Det forandrer ingen verdens ting, men tilværelsen blir litt lettere. Det er sånt som hjelper dem til å stå opp om morgenen, sier Andrew Short, som er en nær venn av Kevin og Nicola Wells.

Short sier familien ønsker at minnestunden skal en hyllest av Hollys liv.

- De håper det blir vakkert. De blir ikke som en begravelse, men en feiring av livene de to jentene hadde.

SORG:</B> Sorgen - og sinnet - er fortsatt sterk i England etter de meningsløse drapene på de to ti år gamle jentene.