Måtte kalle mamma tispe

En 43-åring kalte gjentatte ganger kona ei hore, og han lærte opp dattera (2) til å kalle mora ei tispe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Oslo tingrett er 43-åringen dømt til fengsel i to år for familievold. Det er tre måneder mer enn oslopolitiets straffepåstand. Tingretten begrunner straffeskjerpelsen med at familievolden er grov, fordi den har skjedd over et tidsrom på to og et halvt år med dattera som vitne. 43-åringen må betale offeret 70 000 kroner i oppreisning.

Dommerne skriver at barnet var vitne til voldsutøvelsen mot mora, og at hun tidlig lærte seg strategier for å beskytte mora.

– Blant annet ropte hun gjentatte ganger «nei, pappa» til sin far. Dersom mora var på kjøkkenet, og det brygget seg opp til vold, hadde hun for vane å stille seg i døråpningen mellom kjøkken og stue for å stanse faren, eller hun kunne lukke kjøkkendøra, skriver retten,

Støvsuger Ifølge dommen skjedde overgrepene fra mai 2006 til 19. februar 2009, da politiet ble tilkalt til familiens hjem. Mishandlingen skjedde overfor kona ved at 43-åringen slo henne med flat hånd i bakhodet. Hun ble slått i ansiktet mens hun var gravid i åttende måned. Seinere ble hun slått med en sko og en støvsugerslange.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer