Måtte kalle mamma tispe

En 43-åring kalte gjentatte ganger kona ei hore, og han lærte opp dattera (2) til å kalle mora ei tispe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Oslo tingrett er 43-åringen dømt til fengsel i to år for familievold. Det er tre måneder mer enn oslopolitiets straffepåstand. Tingretten begrunner straffeskjerpelsen med at familievolden er grov, fordi den har skjedd over et tidsrom på to og et halvt år med dattera som vitne. 43-åringen må betale offeret 70 000 kroner i oppreisning.

Dommerne skriver at barnet var vitne til voldsutøvelsen mot mora, og at hun tidlig lærte seg strategier for å beskytte mora.

– Blant annet ropte hun gjentatte ganger «nei, pappa» til sin far. Dersom mora var på kjøkkenet, og det brygget seg opp til vold, hadde hun for vane å stille seg i døråpningen mellom kjøkken og stue for å stanse faren, eller hun kunne lukke kjøkkendøra, skriver retten,

Støvsuger
Ifølge dommen skjedde overgrepene fra mai 2006 til 19. februar 2009, da politiet ble tilkalt til familiens hjem. Mishandlingen skjedde overfor kona ved at 43-åringen slo henne med flat hånd i bakhodet. Hun ble slått i ansiktet mens hun var gravid i åttende måned. Seinere ble hun slått med en sko og en støvsugerslange.

43-åringen kom samtidig med drapstrusler overfor både henne og sin svigerfar.

Flere ganger tvang han kona opp midt på natta for å lage mat eller vaske leiligheten. Han kalte henne hore og lærte dattera å kalle mora tispe.

43-åringen nekter for at han har vært voldelig mot kona.

Han forklarer at ekteskapet var arrangert, og at de giftet seg etter et par dagers bekjentskap. 43-åringen mener at hun ikke har oppnådd det hun ville med ekteskapet, å få egne familiemedlemmer til Norge.

Frykt og redsel
Kvinnen understreker i sin rettslige forklaring at mishandlingen skjedde mens han var beruset, og at han ikke var direkte voldelig mot dattera.

I premissene skriver dommerne at kona levde i konstant frykt og redsel i den tida mishandlingen skjedde.