Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Måtte kansellere fly - piloten var sørpe full

«Luktet alkohol og gikk ustøtt».

MÅTTE KANSELLERES: Politiet fant en døddrukken pilot i cockbiten på et TAP-fly på vei fra Stuttgart i Tyskland til Lisboa i Portugal fredag kveld. Piloten har mistet lisensen og fått en stor bot. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
MÅTTE KANSELLERES: Politiet fant en døddrukken pilot i cockbiten på et TAP-fly på vei fra Stuttgart i Tyskland til Lisboa i Portugal fredag kveld. Piloten har mistet lisensen og fått en stor bot. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flyet med over 100 passasjerer som skulle fra Stuttgart i Tyskland til Lisboa i Portugal fredag kveld måtte kanselleres.

Årsaken var en full andrepilot.

Flyselskapet, det portugisiske selskapet TAP, beklager for at flyet ble kansellert som følge av det de kaller «pilotens uskikkethet», skriver The Guardian.

FARLIG: En overmodig mikrofly-pilot i Florida, jaktes på av politiet etter at forskrekkede tilskuere fanget denne manøveren på film. - Det er veldig farlig, og virker utrolig dumt, mer enn noe annet, sier et vitne. Video: CNN Vis mer

Luktet alkohol

Det var en ansatt ved flyplassen som oppdaget pilotens oppførsel. Hun varslet fra til andre ansatte at han «luktet alkohol og gikk ustøtt».

Politiet ble varslet, og da de ankom gaten der flyet sto klar til avgang, fant de mannen i 40-åra full i cockpiten. I en uttalelse sier politiet at mannen var i en «svært beruset tilstand».

Andrepiloten ble med det samme fratatt flylisensen og fikk en bot på 10 000 euro, hvilket vil si rundt 96 000 kroner med dagens valutakurs.

Varsler intern etterforskning

Ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA måtte alle 106 passasjerene tilbringe natta på hotell. Neste fly gikk ikke før lørdag morgen.

TAP bekrefter på Twitter at fly TP523 fra Stuttgart til Lisboa ble kansellert som følge av «pilotens uskikkethet» og varsler intern etterforskning.

- TAP Air Portugal skal gjennomføre en intern etterforskning og handle i samsvar med de nødvendige tiltakene, skriver de.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!