Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Måtte kaste 400 boller. Baker forvekslet sukker med salt

Uheldig baker.

 SALT IKKE SØTT: Kanelsnurrene var en del av hvetebaksten som inneholdt salt i stedet for sukker. Foto: Kaffebønna
SALT IKKE SØTT: Kanelsnurrene var en del av hvetebaksten som inneholdt salt i stedet for sukker. Foto: Kaffebønna Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det gikk utrolig galt da det skulle bakes boller og kanelsnurrer hos kaffekjeden Kaffebønna i Tromsø denne uka.

Historien kunne vært tatt rett ut av Torbjørn Egners Dyrene i Hakkebakkeskogen, da Bakermester Harepus helte en kilo pepper i deigen.

Under søndagens hvetebakst forvekslet nemlig bakeren sukker med salt, og reaksjonene lot ikke vente på seg da kaffe-kjeden åpnet dørene for kundene.

- Det gikk mange kilo salt i deigen, og bollene ser jo helt like ute så det var ikke mulig å se at sukkeret hadde blitt forvekslet med salt, sier Kaffebønna-gründer Pål Einar Eilertsen til Dagbladet.

Det var Nordlys som først omtalte saken.

Tekstmeldingene haglet inn Varene ble kjørt ut til flere av Kaffebønnas utsalg i Tromsø, men flere kunder spyttet raskt ut bollebiten de hadde tenkt å svelge.

- Det gikk utover skoleboller, hveteboller og kanelsnurrer. Alt som var tuftet på en bolledeig og jeg regner med at det var rundt 400 boller som det uheldigvis gikk utover, forteller Eilertsen.

Han er usikker på hendelsesforløpet, og foreløpig er det ingen bakere som har tilstått.

- Saltet ligger i en rød bøtte og sukkeret ligger i en bøtte med annen farge, så egentlig skulle ikke dette ha skjedd. Men så skal det sies at det bakes utrolig mye i desember, og da kan alle gjøre feil.

Kastet alt De fleste varene gikk utover deres egne utsalg, men også eksterne kunder rakk å oppleve saltsmaken på tunga.

- Vi måtte hive alt sammen, men vi tar det hele med godt humør. Det er menneskelig å gjøre feil, men vi skal gå gjennom rutinene våre for å se hvordan dette kunne skje. Det er to personer som har bakt bollene, men heller ikke de vet hvordan dette kunne skje, sier Eilertsen og ler.

Det er ikke første gangen kaffe-kjeden forveksler sukker med salt, men det er første gang en hel dagsproduksjon ble rammet, ifølge gründeren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media