Måtte kjempe for kjærligheten

Kjendisadvokat Abid Raja (31) kunne ikke gifte seg fritt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den norsk-pakistanske kjendisadvokaten har kjempet for å få seg en utdannelse, for sine klienter og for å få gifte seg med kona Nadia (27).

- Storfamilien min i pakistan godtok ikke at jeg giftet meg ut av familien, og i alle fall ikke ut av kasten. Ikke tale om, sier Abid Q. Raja (31) i et intervju med KK.

Han møtte Nadia Ansar for 11 år siden på en utdanningsmesse og falt for hennes uoppnåelighet. Hun gav ham feil telefonnummer og navn, men han fant henne til slutt igjen likevel. Nadia falt for hans stahet og deretter møttes de flere år i smug.

Familien aksepterte slett ikke at de ville gifte seg, forteller han til bladet. Til slutt så han seg nødt til å konfrontere dem.

- Jeg minte dem om at religionen vår er imot kastesystemer. Etter boka kan gifte meg både med kristne og jøder også. Jeg ville ha en kvinne med et selvstendig liv, forteller Raja.

Til slutt fikk han familiens aksept, og er i dag gift med Nadia, som er psykolog. Ekteparet har tvillingdøtrene Maya og Sara (1) sammen.

KJENDISADVOKAT: På skolen fikk Abid Q. Raja beskjed om at han helst burde søke yrkesfag, «så var han sikret jobb». I dag er han landskjent som forsvarer blant annet for Rahila Iqbal æresdprapfrikjente far. Foto: Agnete Brun
KJENDISADVOKAT: På skolen fikk Abid Q. Raja beskjed om at han helst burde søke yrkesfag, «så var han sikret jobb». I dag er han landskjent som forsvarer blant annet for Rahila Iqbal æresdprapfrikjente far. Foto: Agnete Brun Vis mer