Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Måtte kjempe for sykehjemsplass

Først da media kom på banen, ble 102 år gamle Ragna Caroline Lia sikret sykehjemsplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRAMMEN (Dagbladet): I går hadde 102 år gamle Ragna Caroline Lia har bare ett ønske igjen i livet - å få være på Landfalløya Bo- og servicesenter, der hun blir tatt godt vare på. I et halvt år har hun og familien hennes måttet kjempe for en sykehjemsplass.

Kan ikke flytte

Først etter at Dagbladet tok kontakt med Drammen kommune i går, fikk hun og familien vite at hun slipper å reise fra sykehjemmet. Da Dagbladet snakket med Ragna i går formiddag, trodde hun fremdeles at hun ville bli kastet ut 1. november.

-  Det er alle tiders her, men jeg vet ikke om jeg får bli. Jeg vil bare ha et fast sted. Jeg kan ikke flytte tilbake til omsorgsboligen. Jeg er avhengig av hjelp til alle tider, sier Ragna.

102-åringen er enke to ganger, og gikk av med pensjon på 60-tallet etter et langt arbeidsliv. Fram til i september har hun bodd i omsorgsbolig i Drammen, men helsa skranter.

Funnet på gulvet

-  Fram til april klarte hun seg på egen hånd, men da sviktet beina. Hun ble funnet på gulvet i omsorgsboligen, og ingen vet hvor lenge hun hadde ligget der. Hun hadde ikke klart å trykke inn knappen på alarmen hun bærer med seg. I september hadde hun et infarkt, og kom på sykehjemmet her. Her har hun det kjempebra. De ansatte tar veldig godt vare på henne, og hun har blomstret opp siden hun kom hit, sier Clarence Dean (74), Ragnas sønn.

På venteliste

Pleierne kommer innom med jevne mellomrom i omsorgsboligen, men hun må være alene i flere timer om gangen, noe som gjør henne utrygg.

I april søkte familien om sykehjemsplass for 102-åringen, men Drammen kommune ga avslag. Familien klaget på vedtaket, og først i oktober bestemte klagenemnda at hun skulle få sykehjemsplass. Men da måtte hun starte på bunnen av ventelista, noe som kunne ha betydd en ventetid på minst 6- 8 uker.

Fikk bli

Da Dagbladet tok kontakt med virksomhetsleder Aud Brit Sørensen i helse- og omsorgssektoren i Drammen kommune i går ettermiddag, sa hun:

-  Etter undersøkelser av tilsynslegen er det besluttet at Ragna skal få bli på sykehjemmet til en fast plass er funnet til henne, av medisinske grunner. Dette ble familien hennes orientert om på fredag, sier Sørensen.

Ragnas familie benekter at de på noe tidspunkt har blitt informert om dette.

-  Men det er en kjempegod nyhet. Nå er vi veldig glade, sier Else Dean.

102 ÅR: Ragna Caroline Lia (102) fikk endelig bli på sykehjemmet etter en seks måneders kamp med Drammen kommune. Da Dagbladet møtte henne i går, trodde hun fremdeles at hun måtte flytte tilbake til omsorgsboligen sin. Svigeredatteren Else Dean (68) og oldebarnet Peter (14) er lettet over avgjørelsen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media