Måtte kjempe for sykehjemsplass

Først da media kom på banen, ble 102 år gamle Ragna Caroline Lia sikret sykehjemsplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DRAMMEN (Dagbladet): I går hadde 102 år gamle Ragna Caroline Lia har bare ett ønske igjen i livet - å få være på Landfalløya Bo- og servicesenter, der hun blir tatt godt vare på. I et halvt år har hun og familien hennes måttet kjempe for en sykehjemsplass.

Kan ikke flytte

Først etter at Dagbladet tok kontakt med Drammen kommune i går, fikk hun og familien vite at hun slipper å reise fra sykehjemmet. Da Dagbladet snakket med Ragna i går formiddag, trodde hun fremdeles at hun ville bli kastet ut 1. november.

-  Det er alle tiders her, men jeg vet ikke om jeg får bli. Jeg vil bare ha et fast sted. Jeg kan ikke flytte tilbake til omsorgsboligen. Jeg er avhengig av hjelp til alle tider, sier Ragna.

102-åringen er enke to ganger, og gikk av med pensjon på 60-tallet etter et langt arbeidsliv. Fram til i september har hun bodd i omsorgsbolig i Drammen, men helsa skranter.

Funnet på gulvet

-  Fram til april klarte hun seg på egen hånd, men da sviktet beina. Hun ble funnet på gulvet i omsorgsboligen, og ingen vet hvor lenge hun hadde ligget der. Hun hadde ikke klart å trykke inn knappen på alarmen hun bærer med seg. I september hadde hun et infarkt, og kom på sykehjemmet her. Her har hun det kjempebra. De ansatte tar veldig godt vare på henne, og hun har blomstret opp siden hun kom hit, sier Clarence Dean (74), Ragnas sønn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer