Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

13 år gammel jente funnet død i natt. Politiet etterforsker saken som drap.

Måtte kjempe mot tårene:
- Har dette virkelig skjedd på Varhaug?

Hele kommunen har reagert med sjokk på nyheten.

I SJOKK: Fungerende ordfører i Hå kommune, Mons Skrettingland, forteller om et lokalsamfunn i sorg og sjokk. - Vi tror nesten ikke det vi hører, sier han. Reporter: Nicolai Eriksen / Video: Frank Karlsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du tips i saken? Send melding til 2400 eller e-post til [email protected]

VARHAUG (Dagbladet): De drøyt 3000 innbyggerne på det lille tettstedet Varhaug på Jæren, våknet mandag morgen opp til den forferdelige nyheten om at ei 13 år gammel lokal jente var funnet død.

Ved 17.30-tida på kvelden bekrefter politiet at det var 13 år gamle Sunniva Ødegård som ble funnet død.

Det var 13 år gamle Sunniva Ødegård som ble funnet død i Varhaug natt til mandag. Foto: Privat
Det var 13 år gamle Sunniva Ødegård som ble funnet død i Varhaug natt til mandag. Foto: Privat Vis mer

13-åringen hadde blitt meldt savnet seint søndag kveld. Etter en flere timer lang leteaksjon, ble hun funnet av en bekjent like ved sitt eget hjem - på en sti ved jernbanebrua i Møllevegen på Varhaug.

Funn på stedet gjør at politiet etterforsker saken som et mistenkelig dødsfall, uten at etterforskningsledelsen ønsker å utdype hvilke funn som er gjort. Politiets hovedteori er at jenta har blitt drept.

- I sjokk

Fungerende ordfører Mons Skrettingland i Hå kommune sier til Dagbladet at hele lokalsamfunnet reagerer med sjokk på nyheten om det som har skjedd.

- Lokalsamfunnet er i sjokk. Folk spør seg, har dette virkelig skjedd på Varhaug? Men det siger jo inn. Dette er virkelig. Tragedien har skjedd, sier Skrettingland, som er tydelig preget av situasjonen.

ROGALAND: Disse bildene viser tettstedet Varhaug i Hå kommune, hvor Sunniva Ødegård (13) ble funnet død natt til mandag. Video: Nicolai Eriksen Vis mer

Han beskriver et tettsted der alle kjenner alle. På et lite tettsted som Varhaug er det ingen som ikke er berørt av sjokknyheten.

- Selvsagt går dette inn på meg. Hele situasjon. Det er klart at man leverer ikke et lokalsamfunn som Varhaug uten å bli berørt av dette. Det er klart at mine tanker går til familien. Man kan bare tenke seg ...

Skrettingland stopper opp for å holde tilbake tårene.

- Man kan bare prøve å forestille seg hvordan de har det nå, fortsetter han.

FUNNSTED: 13 år gamle Sunniva Ødegård ble funnet død i natt like ved jernbaneskinnene i Varhaug i Hå kommune. Politiet mistenker at hun har blitt drept. Foto. Frank Karlsen / Dagbladet.
FUNNSTED: 13 år gamle Sunniva Ødegård ble funnet død i natt like ved jernbaneskinnene i Varhaug i Hå kommune. Politiet mistenker at hun har blitt drept. Foto. Frank Karlsen / Dagbladet. Vis mer

Kriseteam opprettet

Kommunens kriseteam ble tidlig koblet inn i saken, og jobber nå med å følge opp både offerets familie, bekjente, og andre i lokalsamfunnet som er preget av nyheten.

- To personer fra kommunen besøkte offerets familie sammen med politiet i natt. De har også fulgt opp i dag, og presten har også vært på besøk. Nå må vi gjøre så godt vi kan. Jeg tror vi gjør det godt, men det er klart at dette er en veldig spesiell situasjon, sier Skrettingstad og legger til:

VARHAUG: Politiets innsatsleder på stedet, Runar Heggen, sier til Dagbladet at de jobber med å kartlegge alle bevegelser som har vært i området fra søndag. Reporter: Nicolai Eriksen / Video: Frank Karlsen Vis mer

- Det er den nærmeste familien jeg har mest i tankene. Men dette er en skoleelev, det er mange ungdommer som er berørt. Det er mange ting som må følges opp.

I kveld har kommunen invitert til åpen kirke, der alle som måtte ønske det kan komme.

- Det vil være representanter fra kommunen, kirka og kriseteamet på stedet. Det er et tilbud til alle som vil komme, og jeg vil selvsagt være på plass, sier den fungerende ordføreren.