APNET VINDUET: En SAS Boeing 737 på Gardermoen. I dag måtte bakkemannskaper ta seg inn sidevinduet på SAS-flyet som skulle til Bergen klokka 16.15, fordi døra til cockpiten hadde låst seg. Foto: Morten Holm / SCANPIX
APNET VINDUET: En SAS Boeing 737 på Gardermoen. I dag måtte bakkemannskaper ta seg inn sidevinduet på SAS-flyet som skulle til Bergen klokka 16.15, fordi døra til cockpiten hadde låst seg. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer

Måtte klatre inn vinduet på flyet

Flykapteinen fikk ikke opp døra til cockpiten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyreisende som skulle reise fra Oslo til Bergen med SAS rudt SK273 klokken 16.15 i ettermiddag, fikk seg en overraskelse.

Mens de sto og ventet på å komme ombord i flyet, så de bakkemannskaper hente en stigebil som de skjøv bort til flyet, for deretter å ta seg inn i cockpiten igjennom vinduet.

- De kom seg ikke inn døren til cockpiten, den hadde gått i vranglås. Så de måtte klatre inn vinduet i stedet, sier en flyentusiast som ble vitne til hendelsen, til Dagbladet.

Den spontane vindusinntrengningen kom i stand detter at flykapteinen en god stund hadde forsøkt å ta seg inn i cockpiten på vanlig vis.

SAS bekrefter historien.

- De fikk ikke opp døren til cockpit, så en tekniker kom og tok seg inn igjennom vinduet fra utsiden, sier Rebecka Mathers i SAS til Dagbladet.

Flyet tok av 10 minutter forsinket fra Gardermoen, men ifølge SAS skyldtes det andre forhold.