FLERE DØDE: Flere personer er døde etter en togulykke på Storebæltsbrua i Danmark. Video: Google Earth, NTB Scanpix. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Togulykken i Danmark:

- Måtte klatre over døde for å redde ut overlevende

Passasjerer om bord på toget forteller om dramatiske scener under og etter dødsulykken.

Gnistene føyk og glasskårene fra knuste ruter fløy mens toget ristet voldsomt. Så ble alt mørkt. Slik beskriver passasjerer som satt på toget hvor seks passasjerer mistet livet på Storebæltsbroen i Danmark onsdag. Det skriver Politiken.

Ifølge passasjerer om bord i toget, skal tre av vognene ha blitt kraftig rammet i ulykken. Et titall personer er meldt skadd som følge av hendelsen.

Simon Voldsgaard Tøndering skulle bare være med toget to stopp. Det var likevel nok til at han opplevde dramatikken på nært hold.

- Det gikk heldigvis bra med meg. Men alt var totalskadd i vogna hvor jeg satt, og flere personer hadde skader i vogna foran og bak den jeg satt i, forteller han til Politiken.

Han bisto selv i arbeidet med å hjelpe de skadde i etterkant av ulykken. Det var også problematisk å få passasjerene ut av toget.

- Vi prøvde å hjelpe dem ut, men vi var nødt til å gå over de omkomne som lå på gulvet. Vi fikk ut en overlevende etter 45 minutter. Han hadde brukket ribbein og en arm. Det var flere igjen inne i toget, sier Tøndering.

Li Peng befant seg også i toget da ulykken skjedde. Hun forteller til danske TV 2 at passasjerene plutselig hørte en uvanlig lyd i kupeen.

Høy lyd

- Lyden ble høyere og høyere. Plutselig ble tre vinduer smadret. Jeg vet ikke hva som forårsaket det, men toget fortsatte å kjøre, kanskje i rundt to minutter. Jeg var i sjokk og kravlet under setet, forteller Peng til kanalen.

Hun forteller at hun var veldig nervøs for hva som hadde skjedd.

- Akkurat nå sitter vi og venter i vognen. Vi vet ikke hvor lenge vi kommer til å bli sittende her. Det er som å være med i en film, sier hun.

Vet ingenting

Flere passasjerer som sitter om bord i toget er i sjokk.

- Vi vet ingenting. Redningspersonale går frem og tilbake. De kommer og spør om vi har det bra, men vi fikk alle sammen et sjokk, sier passasjer Tore Bentsen, til BT.dk.

Ifølge Bentsen har det sirkulert rykter på toget om at det har truffet en gjenstand fra et godstog. Dette er ikke bekreftet.

- Vi kunne merke en hard oppbremsing. Så var det som om det ble blåst grus opp på siden av toget, sier 26-åringen, som satt i den bakerste vognen da ulykken skjedde.

Passasjerene sitter nå i toget og venter.

- Vi skal helst ikke fram i toget, men det kommer hele tiden ambulanser. Det har også vært et helikopter her, forteller Bentsen.