Brannen på Sotra:

Måtte løpe fra flammene: - Skremmende

Linn Ekren ble kalt ut for å bistå brannmannskapene i slokkingen, og ble sendt til sykehuset etter å ha kjempet mot flammene som slukte en enebolig på Sotra.

BISTO UNDER BRANNSLOKKINGEN: Linn Ekren ble kalt ut av Sivilforsvaret til å hjelpe brannmannskapene i å få kontroll på Sotra-brannen. Her fra et tidligere oppdrag. Foto: Privat
BISTO UNDER BRANNSLOKKINGEN: Linn Ekren ble kalt ut av Sivilforsvaret til å hjelpe brannmannskapene i å få kontroll på Sotra-brannen. Her fra et tidligere oppdrag. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det var intenst, sier Linn Ekren (31) til Dagbladet.

Da gress- og markbrannen på Sotra tiltok torsdag ettermiddag, var hun blant dem som ble utkalt av Sivilforsvaret til å bistå brannmannskapene i arbeidet med å få kontroll på situasjonen.

Rundt klokka 14 møtte 31-åringen opp på Ågotnes brannstasjon. Hun var ikke forberedt på det som ventet henne utover ettermiddagen.

- Turte ikke snu meg

Ekren og hennes patrulje fikk beskjed om å dekke området Kårtveit, der flammene nærmet seg en enebolig. Der ble de utplassert rundt i området med brannslanger, før de ble kalt tilbake til huset da vinden snudde og flammene tok seg opp.

31-åringen forteller at alt gikk svært raskt de neste minuttene. De slet med å få vann i slangene, før de raskt ble beordret å komme seg unna flammehavet.

- Jeg tenkte bare «holy shit» - løp, løp, løp, sier Ekren.

- Det var skremmende, jeg kjente at det ble varmere og varmere i nakken. Jeg turte ikke å snu meg.

Til Bergensavisen, som først snakket med Ekren, har industrivernleder Daniel Høydal fra Coast Center Base fortalt at brannmannskapene måtte kappe slangene og komme seg i sikkerhet da flammene ble for intense.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer