Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Måtte måle Kvisler og Jahr

Joe Erling Jahrs advokat Trygve Staff spurte ut Benjamins kamerat i retten i ettermiddag. Han prøvde å skape inntrykk av at kameraten blandet sammen Ole Nicolai Kvisler og Joe Erling Jahr under drapshandlingen. Det gikk så langt at retten måtte måle de to tiltalte. Men Staff klarte å sannsynliggjøre at Kvisler kan ha brukt kniv mot Benjamin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Benjamins kamerat er svært sikker på hvem som gjorde hva under drapet av Benjamin Hermansen på Holmlia.

Han betegner Kvisler som «sjåføren» og Jahr som «passasjeren». Han er sikker på at det var passasjeren som stakk Benjamin, men at sjåføren var sterkt delaktig i handlingen, blant annet ved å gripe tak i Benjamin og i hindre ham i å hoppe over gjerdet og komme seg unna.

I retten i ettermiddag kjørte advokat Trygve Staff kameraten knallhardt på hans forklaring for å prøve å så tvil om den.

Spesielt la Staff vekt på bestevennens politiforklaringer rett etter drapet hvor han beskrev sjåføren som både høyere og bredere enn passasjeren. Det er denne forskjellen i størrelse på spinkle Jahr og veltrente og kraftige Kvisler, som gjør at kameraten er så sikker på hvem som gjorde hva med Benjamin.

Irritert

- Sjåføren var mye større enn passasjeren, har kameraten sagt i politiavhør.

Dette ba Staff ham utdype i dag. Kameraten prøvde etter beste evne, og presset av advokaten, sa han igjen at han hadde inntrykk av at Kvisler var betydelig høyere enn Jahr.

Det var da de to tiltalte måtte reise seg og stå rygg til rygg for å måle høyde.

De er omtrent like høye, og dette gjorde Staff selvsagt et poeng av. Under denne eksaminasjonen ble Benjamins bestekamerat en smule irritert.

-Kan du se forskjell på de to, spurte han Staff.

- Her er det jeg som stiller spørsmålene, avbet advokaten ham.

Er sikker

Staff gjorde også et poeng av at Benjamins bestevenn plukket ut Kvisler på politibilder, men at han ikke gjenkjente Jahr på disse bildene.- Bildene av ham var gamle, og det var ikke noe bilde av ham fra siden, sa kameraten.Han ga også uttrykk for at politiforklaringene hans kunne inneholde småfeil og unøyaktigheter. Blant annet fordi han var preget av det han hadde vært vitne til.- Det kan også ha skjedd når jeg mente den ene var høyere.- Men jeg er sikker på det jeg så, jeg er sikker på hvem som var hvem av dem. Jeg står for det jeg sier, og vet hva jeg så, sa Benjamins bestevenn som mener det var helt tilfeldig at Benjamin ble drept mens han selv slapp unna.Skadet før han døde?Kameraten er også sikker på at både Kvisler og Jahr var i fysisk kontakt med Benjamin før basketaket endte med de fatale knivstikkene ble påført 15-åringen.Ifølge kameraten klarte Benjamin to ganger og rive seg løs fra Jahr og Kvisler.Til slutt ble han trengt mot et gjerde som han prøvde å hoppe over. Ifølge kameraten klarte sjåføren (Kvisler, red.anm.) å hindre at han fikk hoppet skikkelig. Han landet på magen, hvorpå passasjeren (Jahr) satte seg på ham og påførte ham det kameraten tror er flere knivhogg.

Kvisler stakk også?

Ifølge kameraten skal Benjamin ha ropt 'faen' og blitt utsatt for en form for smertefull vold før han klarte å rive seg løs fra angriperne. Kameraten har trodd dette dreide seg om slag og spark.- Kan han ha fått en kniv mot kroppen allerede ved dette tidspunktet, spurte Staff.- Det vet jeg ikke, men det kan ha skjedd, svarte bestevennen.I såfall kan ikke kameraten avgjøre om det var Kvisler eller Jahr som stakk.Det han så over skulderen mens han prøvde å komme unna var at både Kvisler og Jahr ved minst en anledning grep fatt i Benjamin.

Sådd tvil

Trygve Staff klarte neppe å overbevise noen om at Benjamins kamerat har rotet sammen Kvisler og Jahr.Til det var vennen for sikker i sine svar, dessuten er forskjellen i kroppsbygningen på de to svært tydelig.Men han har klart å skape en viss tvil om hans klient var alene om å bruke kniv mot Benjamin.Kanskje prøvde han også å lansere en ny teori: At det var Kvisler som påførte Benjamin de dødelige knivstikkene mens Benjamin forsøkte å komme unna, og at hans egen klient, Jahr, kun brukte nevene da Benjamin til slutt lå på den andre siden av gjerdet.

Hele Norges coronakart