Måtte masturbere tyv for å få tilbake lommebok

Når den 26 år gamle mannen må møte i Oslo tingrett tirsdag neste uke, vil han nekte straffskyld. Han mener han ikke truet kvinnen.

STRAFFESAK: En 26 år gammel mann krevde å bli onanert like ved slottet i Oslo for å gi tilbake en lommebok han skal ha stjålet fra en kvinne. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
STRAFFESAK: En 26 år gammel mann krevde å bli onanert like ved slottet i Oslo for å gi tilbake en lommebok han skal ha stjålet fra en kvinne. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tiltalebeslutningen mot den 26 år gamle mannen står det at han stjal en lommebok som inneholdt en mobiltelefon, et bankkort, et kredittkort og et førerkort fra en kvinne. Det skal ha skjedd ved et utested i Arbeidergata i Oslo 9. februar i fjor.

Da kvinnen forlot stedet for å gå hjemover, fulgte mannen etter henne. Ved Slottsplassen konfronterte mannen henne og fortalte at han hadde hennes lommebok, telefon og kort.

Klokka var 0400 om natta da de to var kommet til Slottsplassen 1 i Oslo, altså ved det kongelige slott. I tiltalebeslutningen står det at 26-åringen fikk kvinnen til å mastubere han. Det skal han ha gjort ved å si at han hadde hennes lommebok og at hun skulle få denne tilbake dersom hun utførte handlingen. Av frykt for å tape lommeboka, skal hun ha utført handlingen.

26-åringen er blant annet tiltalt for ved vold eller ved truende adferd å ha skaffet seg seksuell omgang med kvinnen.

- Fikk tilbake lommeboka Tiltaltes forsvarsadvokat Thomas Rafen Wyller sier til Dagbladet at kvinnen fikk lommeboka tilbake.

- Såvidt jeg har forstått var kortene borte. Jeg vet ikke hvordan det var med mobiltelefonen. Det er i allefall slik at min klient nekter straffskyld. Han nekter å ha utvist truende adferd. Han erkjenner at han har sagt det han er sitert på i tiltalebeslutningen, men spørsmålet retten må ta stilling til er om ikke kvinnen kunne ha gått bort og dermed unngått den seksuelle handlingen, sier Thomas Rafen Wyller.

Advokaten mener det må stilles spørsmål ved om det var så viktig for kvinnen å få tilbake lommeboka at hun måtte onanere mannen.

Det var Nettavisen som omtalte denne saken først.

- Spesiell sak - Alle kort kan fås tilbake etter at de er blitt sperret. Dette er selvsagt en spesiell sak for retten. Vi mener dette ikke er en truende adferd i forhold til bestemmelsene om voldtekt. Min klient er flau over denne saken. De var svært berusede begge de to involverte, sier Thomas Rafen Wyller.

Det er satt av to dager i Oslo tingrett. 26-åringen er også tiltalt for ulovlig besittelse av narkotika og for å ha befølt en annen kvinne på brystene utenpå klærne.