Måtte nødlande i Ålesund

Et Widerøe fly med 20 passasjerer måtte nødlande i Ålesund.

NØDLANDET Et Dash 8 fly fra Widerøe måtte i ettermiddag avbryte landingen her ved Ørsta/Volda lufthavn Hovden og heller fly til Ålesund for å foreta en kontrollert nødlanding. Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet
NØDLANDET Et Dash 8 fly fra Widerøe måtte i ettermiddag avbryte landingen her ved Ørsta/Volda lufthavn Hovden og heller fly til Ålesund for å foreta en kontrollert nødlanding. Foto: Fridgeir Walderhaug/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| ÅLESUND (Dagbladet): Et passasjerfly med 20 passasjerer om bord måtte i ettermiddag avbryte landingen ved Ørsta/Volda lufthavn Hovden og fly til Ålesund for å nødlande da det fikk problemer med nesehjulet.

Passasjer Bjarne Wærdahl fra Ulsteinvik sier til NRK at passasjerene fikk beskjed om at det var problem med nesehjulet til maskinen, og at de derfor måtte fly til Ålesund for å lande der. Wærdahl sier alt gikk rolig for seg, også blant passasjerene.

Stengte flyplassen Ålesund lufthavn Vigra ble stengt for en kortere periode slik at flyet kunne komme inn til en kontrollert nødlanding.
Nødlandingen var vellykket og flyet stoppet midt på rullebana.

Bedre beredskap - Det er bedre beredskap på Vigra enn på Ørsta/Volda. Derfor bestemte vi oss for å ta nødlandingen der klokken 15.20, sier driftssjef ved Avinor på Vigra, Bent Helge Sjursen til NRK.

Sjursen sier at flyet landet helt som normalt etter at problemet med hjulet ble ordnet før landing.

Passasjerene ble fraktet videre med buss til Ørsta og Volda.