Måtte nødlande i elva

Et norsk helikopter, som var i lufta i forbindelse med Rally Sverige, har nødlandet i en elv. Helikopteret sank få minutter etter at de fire om bord kom seg i sikkerhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STJÄRNFORS/OSLO (Dagbladet.no): Helikopteret, som skal være av typen Robinson 44, mistet motorkraften ved Stjärnfors, rundt tre mil nordøst for Torsby. Det hadde fulgt en rute fra Hagfors langs et elveleie til Uvån.

Det var fire personer om bord i helikopteret. Piloten var norsk, og politiet tror de tre passasjerene også kom fra Norge.

- De er i sjokk, men er fysisk uskadd. Vi gir dem krisehjelp nå, sier avdelingssjef Cristina Gillå ved sykehuset i Hagfors til Dagbladet.no.

- Vi fikk melding om at et helikopter hadde landet i elva ved Stjärnfors, 2,5 kilometer vest for Hagfors klokka 07.54. 26 minutter seinere ringte den norske piloten og bekreftet ulykken, sier informasjonssjef Sten Persson hos politiet i Värmland til Dagbladet.no.

Til sykehus

Helikopteret sank kort tid etter at ulykken skjedde.

- De fire om bord tok seg ut av helikopteret bare minutter før det sank, sier Persson.

Nordmennene svømte noen meter, før de klarte å ta seg opp på isen. Skadestedsleder Håkan Bengtsson ved Klarelvdalen redningstjeneste sier til Dagbladet.no at det er rundt null grader i vannet der helikopteret ligger.

- Hvis man ligger fem minutter i vannet her, er man død, sier han.

Alle de fire som var om bord i helikopteret er brakt til sykehuset i Hagfors. De skal ikke være skadd.

Ukjent

Det gikk tidlig rykter om at helikopteret skal ha truffet en kraftledning før det gikk ned. Dette blir imidlertid tilbakevist nå. Det er tett tåke i området.

Helikopteret var i bruk i forbindelse med Rally Sverige, men det er ikke kjent hva slags oppdrag det var ute på.

UNDER VANN: I dette vannet ligger helikopteret som landet i elva.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer