Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Måtte overnatte i innesnødd bil

Roger ble overrumplet av stormen som herjet Nord-Norge.

FANGET: Stormen i Nord-Norge tvang Roger Albrigtsen til å overnatte i bilen utenfor Lakselv. Foto: Privat
FANGET: Stormen i Nord-Norge tvang Roger Albrigtsen til å overnatte i bilen utenfor Lakselv. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du bilder eller opplevelser fra uværet? Tips oss på sms/mms 2400, e-post 2400@db.no eller telefon 24 00 00 00.

(Dagbladet): Forfatter og krigshistoriker Roger Albrigtsen trosset i går formiddag stormen som hamret Nord-Norge, og la ut på kjøreturen Lakselv-Alta for å promotere sin nye bok. På vei hjem ble han overrasket av «det verste jeg har opplevd av vær i området».

- Stormen tok skikkelig tak da jeg passerte Karasjok. Til slutt var fokkskavlene så store at jeg hadde problemer med å holde bilen på veien. I tillegg så jeg én til tre meter foran meg. Hver gang jeg traff en skavl, ble bilen dekket av snø, sier han til Dagbladet.

Albrigtsen ble i 22.40-tida tvunget til å «finne første og beste utkjørsel». Det ble Lakvavann, og der ble han stående - hele natta - mens uværet pågikk som verst. Ifølge Finnmark Dagblad, som først omtalte saken, hadde han nok bensin til å holde motoren og varmen i gang.

- Natta var komfortabel nok, om du ser bort fra at jeg manglet mat, drikke og selv hadde lagt inn røykeforbud i bilen. I tillegg hadde et pledd vært greit, sier Albrigtsen og legger til at han aldri ble redd eller bekymret for utfallet.

KALDT: Albrigtsens eget bilde av rasteplassen, hvor han holdt varmen ved å la bilen gå på tomgang. Foto: Privat
KALDT: Albrigtsens eget bilde av rasteplassen, hvor han holdt varmen ved å la bilen gå på tomgang. Foto: Privat Vis mer

- Jeg var ikke redd, bare oppgitt. Så lenge jeg holdt varmen i bilen var det greit. Via Facebook så jeg også at veien var stengt nærmere Lakselv, på grunn av minst sju andre biler som sto fast, sier han.

Den kraftige vinden og nedbøren førte til stenging av en rekke veistrekninger i Finnmark og Troms, melder Nordlys.no. Statens vegvesen har oppdatert informasjon om trafikksituasjonen.

Verken Troms, Østfinnmark eller Vestfinnmark politidistrikt har fått melding om alvorlige hendelser eller personskader i forbindelse med uværet.

- Det har gått veldig greit. Det er noen småbåter som er savnet og har vært noen trafikale problemer, men ingen personskader, sier operasjonsleder Gaute Hoff ved Troms politidistrikt til Dagbladet.

BRRR: Øde og nedsnødde gater i Tromsø mens stormen herjet. 
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
BRRR: Øde og nedsnødde gater i Tromsø mens stormen herjet. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer