Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Måtte overnatte på Gardermoen

SAS stengte skrankene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjekk været for Gardermoen her:

GARDERMOEN/OSLO (Dagbladet.no): Halv to natt til fredag 21. desember får de reisende på Gardermoen følgende beskjed over høytalerne:

- Vi beklager, men av hensyn til de ansatte som har vært på jobb veldig lenge nå så må vi stenge skrankene. De vil bli åpnet igjen i morgen tidlig klokken 5.30.

Fortsatt når køen foran SAS-skranken gjennom hele avgangshallen. Hundrevis av passasjerer ventet på informasjon om overnatting og eventuelt nye avganger. Også foran skranken til Norwegian er det en betydelig kø natt til fredag.

Beskjeden fra SAS fører til ironisk applaus fra de reisende, som ikke er imponert.

- Det er jo ikke SAS sin skyld at det ikke går an å fly i dette været, men de har ikke håndtert situasjonen særlig bra, sier Lars Milje oppgitt til Dagbladet.no.

Sjekk om flyet ditt er forsinket her:

Sover på gulvet


Beate Engkrogh kom fra Egypt i dag med tre små barn. Familien skulle til Ålesund, men må tilbringe natten på flyplassgulvet.

- Vi har ikke fått noen informasjon, jeg aner ikke når vi kommer hjem, sier hun til Dagbladet.no.

KØEN NATT TIL FREDAG:  Da SAS stengte skrankene natt til fredag gikk køene fortsatt gjennom hele avgangshallen. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET
KØEN NATT TIL FREDAG: Da SAS stengte skrankene natt til fredag gikk køene fortsatt gjennom hele avgangshallen. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET Vis mer

Familien forteller at de har blitt sendt fra kø til kø helt siden de landet.

- Vi kommer til å være her i natt og håper at vi kommer oss av gårde i morgen, sier Engkrogh.

Rundt 30 fly ble kansellert torsdag, opplyste informasjonssjef på Oslo Lufthavn Jo Kobro ved 21-tiden i går.

– Det som er klart er at flere tusen passasjerer ikke kommer seg av gårde i løpet av torsdag. En hel dag med redusert trafikk og avganger som blir kansellert vil også gi følger for fredag, sier informasjonssjef i SAS, Thomas Midteide, til NTB.

Over hele flyplassen ligger folk og sove. Bagasjebånd og benker brukes som improvisoriske senger.  Marerittet for julepassasjerer og flyselskap skjedde på et minst passende tidspunkt. Denne torsdagen og fredagen er årets to travleste dager på Gardermoen lufthavn.

 – Det er i underkant av 70.000 reisende i dag og noen flere i morgen, forteller Jo Kobro til NTB.

Møt til vanlig tid

- I morgen er en av årets aller travleste dager, og mye er fullt. Men vi skal gjøre alt som er mulig for å få folk hjem til jul. Alle som har billetter i morgen, må møte opp til vanlig tid. Og de som ikke kom med i dag, må ringe vår servicetelefon 05400 - alternativ reisebyrået eller gå inn på våre nettsider, hvis de har kjøpt billettene på den måten, sier kommunikasjonssjef Cathrine Foss Stene til Dagbladet.no.

SAS måtte stanse sine avganger på grunn av de vanskelige forholdene ved 20.30-tiden torsdag kveld. Da lå tåka veldig tjukk, og dessuten var det problemer med at det ble dannet is på rotorbladene i motorene.

Etter midnatt bestemte selskapet seg for å lette med seks utsatte fly: til London, Trondheim, Bergen, Kristiansund, Kristiansand, Bodø og Stavanger. Siste avgang for natten var planlagt til 01.15.

Torsdag hadde Oslo Lufthavn en kapasitet på ned mot ti landinger i timen, mot normalt 32.

– Været har gitt oss store forsinkelser fra klokken 13.00 i ettermiddag. Det har vært tett tåke og på et tidspunkt hadde vi mulighet til å få inn ti fly i timen. Da var sikten bare på 75 meter, sier Kobro.

Tåketrøbbel vedvarer

Ifølge Meteorologisk institutt er det store sjanser for at værtrøbbelet vil vedvare fredag.

- Vi er ganske sikre på at det vil bli tåke på Gardermoen i natt, i morgen tidlig og i morgen kveld. Usikkerhetsmomentet ligger i hvorvidt det vil sprekke opp slik at vi får noen fine perioder med sol også på Gardermoen midt på dagen i morgen, sier flymeteorolog Jan Erik Brandt i Meteorologisk institutt til NTB.

Værsituasjonen som fører til tåke på Gardermoen vil vedvare til lille julaften.

– Over helgen vil temperaturene stige og vi kan forvente og værsituasjonen blir noe bedre, sier Brandt til NTB.

-BLIR HER I NATT:
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media