Måtte på legevakta - avblåste sultestreiken

Erik (52) har avsluttet sultestreiken utenfor Norsk pasientskadeerstatning.

FIKK KRAMPER: Etter at Erik Hovdahl natt til fredag fikk kramper og ble hentet av ambulanse, avsluttet han sulte- og medisinstreiken utenfor Norsk pasientskadeerstatning i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FIKK KRAMPER: Etter at Erik Hovdahl natt til fredag fikk kramper og ble hentet av ambulanse, avsluttet han sulte- og medisinstreiken utenfor Norsk pasientskadeerstatning i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag morgen innledet Erik Hovdahl (52) en sulte- og medisin-streik i protest mot at Norsk pasientskadeerstatning (NPE) ikke vil gi ham erstatning for ryggsmerter som han har slitt med i omtrent tjue år.

Dagbladet skrev om saken samme dag.

Da Hovdahl sluttet å ta medisiner, gikk det ikke lenge før han fikk store kramper.

Avsluttet på fredag
- I halv ti-tida begynte jeg å få store smerter. I ett, halv to-tida på natta ringte de etter ambulanse, forteller Erik.

Han ble sendt til Legevakta, hvor han ble til neste morgen.

Selv om han dro tilbake til Norsk pasientskadeerstatning i Wergelandsveien for å fortsette sultestreiken, lot han seg overtale til å avslutte fordi legen fryktet for liv og helse.

- Fredag klokka tolv avsluttet jeg, forteller Erik Hovdahl.

- Tas på alvor
Han tror likevel at han har oppnådd noe i striden med NPE. Senest fredag diskuterte han saken med en fra NPEs toppledelse, og det er avtalt et nytt møte for å gå gjennom saken.

- Jeg føler at de tar saken mer på alvor, sier han til Dagbladet.

Erik Hovdahl forteller at han nå har satt i gang arbeidet med å opprette en brukerforening for dem som har saker gående med NPE. Målet er å få en representant på plass i styret, og bedre rapportering om feil og mangler inn til departementet.