Måtte pause kamp gjentatte ganger fordi spillerne kastet opp

I India ble søndagens cricketkamp avbrutt tre ganger. Spillerne fikk ikke puste, og de kastet gjentatte ganger opp på grunn av landets luftforurensning.

BAR STØVMASKER: Søndagens kamp mellom Sri Lanka og India ble flere ganger avbrutt av at spillerne måtte kaste opp på grunn av luftforurensningen, til tross for at Sri Lankas cricketlag bar støvmasker. Foto: AFP photo / Sajjad Hussain / NTB Scanpix
BAR STØVMASKER: Søndagens kamp mellom Sri Lanka og India ble flere ganger avbrutt av at spillerne måtte kaste opp på grunn av luftforurensningen, til tross for at Sri Lankas cricketlag bar støvmasker. Foto: AFP photo / Sajjad Hussain / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Cricketspillerne fra Sri Lanka bar støvmasker på søndagens kamp mot India i delstaten Delhi. Likevel ble kampen ble stoppet flere ganger fordi de måtte kaste opp.

Kommentatorene sa ifølge The Guardian at dette er den første, registrerte, internasjonale kampen som har blitt stanset på dette grunnlaget.

Grunnen var de farlige forurensningsnivåene i den indiske hovedstaden. Det skriver Associated Press. Den giftige luftforurensningen påvirker mye av Nord-India året rundt, men forverres slik at den når farlige nivåer i vintermånedene.

Under søndagens kamp var forurensningen 15 ganger verre enn Verdens helseorganisasjon (WHO) satte grense på 25 mikrogram per kubikkmeter.

Mens nivåer mellom 201 og 300 anses som svært helseskadelige, frarådes alle å være utendørs når nivåene er mellom 301 og 500. I Delhi måles nivåene til over 500, og når luftforurensningen er så ekstrem, finnes det ingen karakteristikk for hvor skadelig den er.

Stoppet fem ganger

På søndag møtte Sri Lanka og Indias lag hverandre for tredje og siste gang denne sesongen. I førsteomgang ble kampen stoppet tre ganger, i over tyve minutter. I andreomgang stoppet de kampen to ganger, i fem og 17 minutter.

- At Delhi har en høy grad av luftforurensning er kjent, men dette var helt utenom det vanlige. På et punkt under kampen kom løp en en spiller av banen mens han kastet opp, og det var oksygenmasker i garderobene, sier Sri Lankas trener, Nic Pothas til The Telegraph.

Ifølge Pothas kastet et par av spillerne også opp i garderoben. Likevel ville de ikke avslutte kampen.

- Vi er her for å spille cricket. Det var ikke aktuelt å stoppe spillet. Det eneste vi brydde oss om var å klarere sikkerheten til spillerne, sier han.

Bagatelliserer problemet

I november stengte indiske myndigheter skolene etter at konsentrasjonen av svevestøvet i delstaten ble målt til over 500 mikrogram per kubikkmeter. Likevel bagatelliserte flere problemet.

- Virat (det indiske lagets kaptein, Virat Kohli journ. anm.) spilte i to dager, og han trengte ikke engang støvmaske. Vi er fokuserte på å spille, og så lenge forholdene er like for begge lagene, bekymrer vi oss ikke så mye for det, sa Indias bowlingtrener, Bharat Arun til avisa.

Indias hovedtrener, Ravi Shastri, brydde seg heller ikke nevneverdig om spillernes reaksjoner på luftforurensningen.

- Det virket ikke som om Ravi syntes det var noe problem. Han sa at spillerne skulle fortsette å spille. Vi syntes det var unødvendig at kampen ufrivillig ble stoppet. Vi synes spillerne skulle fått lov til å fortsette og spille.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer