- Måtte pisse i et hjørne og politiet nedverdiget jente

Det hevder ungdommene som ble innbrakt av politiet lørdag. De ventet lenge fem-seks timer i en iskald garasje uten do og mange er rasende på politiet. Se bilder og videoer.

VENTET OVER FEM TIMER: Over 120 mennesker ble innbrakt og samlet i en garasje på politihuset på Grønland i Oslo etter demonstrasjonene lørdag kveld. Flere mener politet ikke var klare nok i beskjedene om å fjerne seg fra området ved opptøyene og derfor fikk med mange uskyldige. I tillegg forsvant mange av de mest standhaftige steinkasterne og rakettskyterne over taket på politibilene og ut i Slottsparkens mørke. Flere ble sett i sentrum mens de knuste butikkruter. Foto: Privat.
VENTET OVER FEM TIMER: Over 120 mennesker ble innbrakt og samlet i en garasje på politihuset på Grønland i Oslo etter demonstrasjonene lørdag kveld. Flere mener politet ikke var klare nok i beskjedene om å fjerne seg fra området ved opptøyene og derfor fikk med mange uskyldige. I tillegg forsvant mange av de mest standhaftige steinkasterne og rakettskyterne over taket på politibilene og ut i Slottsparkens mørke. Flere ble sett i sentrum mens de knuste butikkruter. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Det som startet med en rolig pro-Gaza markering på Eidsvolls plass endte med gatekamper mellom politi og ungdommer ved slottsparken. 160 personer fikk et opphold hos politiet.

For mange var deres første opplevelse med lovens lange arm ikke av den gode sorten.

Fem timer uten drikkeUnderveis ringte flere til media med klager om politiets håndtering. Flere bilder og videoer ble sendt inn til Dagbladet.no på MMS og epost fra mobil.

- Vi satt 120 mennesker, mange uskyldige, inni en garasje på Grønland politihus med strips rundt hendene. Der skulle vi være i fem-seks timer, uten mat, drikke, toalett og hendene bundet fast, sier en 17-åring til Dagbladet.no.

Selv ble han innbrakt fra området utenfor ambassaden etter at politiet hadde gitt beskjed om at alle som ikke fjernet seg måtte belage seg på en reaksjon fra øvrigheten.

- Umulig å høre noeBeskjeden om å trekke seg unna ble blant annet gitt fra et helikopter som sirklet lavt over demonstrantene.

- Det var umulig å høre hva de sa på grunn av støyen fra helikopteret, tåregassgranatene og rakettene som smalt konstant. Folk ropte kraftig overalt. Jeg hadde ikke noe ønske om å bli tatt med og dekket jo faktisk opptøyene for skoleavisa jeg jobber i, sier videregående-eleven.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer