SAS-streiken:

Måtte punge ut for streikebillett

Men nå snur SAS, etter å ha blitt konfrontert av Dagbladet.

OPPGITT: Trygg Jakola opplevde SAS som svært vanskelige da han ville ha pengene tilbake etter streiken i flyselskapet. Foto: Privat
OPPGITT: Trygg Jakola opplevde SAS som svært vanskelige da han ville ha pengene tilbake etter streiken i flyselskapet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Trygg Jakola fra Vadsø hadde sammen med barnebarnet Sivert på fem år gledet seg til tur til København i begynnelsen av mai. Men da SAS-streiken slo inn for fullt og 4000 avganger ble kansellert, var familieturen en av de mange som ble rammet.

Problemene stoppet imidlertid ikke der for nordlendingen. For servicen han opplevde i etterkant, var Jakola svært oppgitt over.

Slått ut av streik

Sammen med barnebarnet skulle han fly fra Vadsø til København fra Kirkenes, og bestilte billett med avreise den 2. mai og retur den 6 mai. Billetten til den danske hovedstaden ble betalt med bonus-poeng, mens hjemreisen ble betalt som vanlig.

- Dette er en tur jeg gjør sammen med et av barnebarna mine en gang i året, og jeg og Sivert hadde gledet oss lenge, sier han til Dagbladet.

Men slik skulle det ikke bli. SAS-streiken berørte nesten 400 000 passasjerer - Inkludert Sivert og Trygg.

Ingen penger tilbake

Turen ble avlyst, og en skuffet bestefar og barnebarnet måtte se at tradisjonen ikke ble noe av denne gangen. Men det var først da Jakola skulle få poeng og penger refundert av SAS at han ble frustrert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer