PLASSERT I GODSVOGNA: Anniken Berg (20) er sterkt kritisk til hvordan NSB behandlet henne og hundene hennes Aron (t.v.) og Kizzy. De ble vist bort fra kupeen de hadde bestilt billett på, og måtte sitte flere timer på metallgulvet i ei iskald godsvogn. Foto: Erik Vegård
PLASSERT I GODSVOGNA: Anniken Berg (20) er sterkt kritisk til hvordan NSB behandlet henne og hundene hennes Aron (t.v.) og Kizzy. De ble vist bort fra kupeen de hadde bestilt billett på, og måtte sitte flere timer på metallgulvet i ei iskald godsvogn. Foto: Erik VegårdVis mer

Måtte reise i godsvogn i minus 20

Bikkjekald NSB-blemme for Anniken (20) og to dalmatinere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Anniken Berg hadde fått bekreftet plass for seg selv og sine to dalmatinerhunder med NSB over Saltfjellet en bikkjekald kveld sist fredag.

Hun forteller til Rana Blad at hun ikke kunne få plassen hun hadde fått bekreftet allikevel da hun måtte opp på stasjonen i Valnesfjord fredag kveld. En allergiker som ikke tålte hunder hadde fått plass i samme vogn og ikke kunne flyttes.

- Jeg sa til konduktøren at hundene ville bli redde aleine i godsvogna, men jeg følte at jeg ikke hadde noe valg, sier hundeeieren.

Ute var det 20 minusgrader - inne i godsvogna var det frostrøyk.

- Skikkelig forfrosneDet ble som Anniken Berg fryktet: Hundene slet seg og eieren måtte ut i den gjennomkalde godsvogna for å roe ned hundene.

Siden så hun ikke mer til konduktøren, og hun måtte sitte tynnkledd i sprengkulda til de var fremme i Bjerka. Et lite teppe var alt lærlingen ved Valnesfjord Helsesportsenter hadde til å varme seg og hundene.

- Dette er dårlig gjort av NSB, sier Berg om episoden, som påpeker at hun bestilte billetter. Hun sier hun måtte ta seg av hundene underveis.

- Hundene var svært redde, sier Berg til Dagbladet.

Hun måtte sette seg på metallgulvet sammen med hundene for å berolige dem.

Legger seg flatNSB legger seg flat etter den skremmende opplevelsen Anniken Berg og hundene var gjennom.

- Det stemmer at vi hadde bekreftet plass i to forskjellige vogner for hundene og for den allergiske passasjeren. Men for øyeblikket mangler vi et togsett, og dermed spurte konduktøren om hundene kunne flyttes over i godsvogna. Vi forstår at eieren måtte over i godsvogna og at hun ikke fikk det hun hadde bestilt. Jeg vil beklage på det sterkeste det som skjedde og vi legger oss flat, sier informasjonssjef Preben Colstrup i NSB til Rana Blad.

Nå vil NSB refundere billettpengene og gi den forfrosne hundeeieren en påskjønnelse.

.

101 UTE: De to dalmatinerne Aron (t.v.) og Kizzy holdt på fryse seg fordervet da NSB plasserte dem i ei kald godsvogn på veg over Saltfjellet. Ute var det 20 minus. Foto: Erik Veigård
101 UTE: De to dalmatinerne Aron (t.v.) og Kizzy holdt på fryse seg fordervet da NSB plasserte dem i ei kald godsvogn på veg over Saltfjellet. Ute var det 20 minus. Foto: Erik Veigård Vis mer