Philip Manshaus

Måtte rett på sykehus etter pågripelsen

Politiet mener Philip Manshaus (21) ville ramme det muslimske miljøet i Norge og hadde med flere våpen og Gopro-kamera for å gjennomføre det. Endte opp mørbanket på sykehuset.

SMILER: Philip Manshaus er siktet for drap, drapsforsøk og terrorhandling. Her ankommer han fengslingsmøtet med tydelige skader i ansiktet. Video: Christian Wehus / Foto: John Terje Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En terrorsiktet 21-åring med blåveiser på begge øynene og tydelige merker på halsen møtte i dag opp til fengslingsmøte i Oslo tingrett. Der stilte Philip Manshaus seg opp på tiltalebenken og gliste flere ganger til pressen.

Den draps- og terrorsiktede Bærumsmannen ble varetektsfengslet i fire uker, på tross av at han nekter straffskyld og begjærte seg selv løslatt. Retten begrunner fengslingen i både gjentakelsesfare og med hensynet til etterforskningen.

Manshaus sitter nå på Ila fengsel i Bærum.

Hjelm, Gopro og flere våpen

Ifølge politiet drepte han sin 17 år gamle stesøster Johanne Zhangjia Ihle-Hansen hjemme i deres felles bolig på Eiksmarka i Bærum før han tok med seg flere våpen hjemmefra.

Han hadde blant annet på seg en hjelm og et Gopro-kamera montert på den. Da han angrep Al-Noor-moskeen hadde han skrudd på opptak og filmet hendelsen med hjelmkameraet. Politiet sitter nå på disse opptakene og omtaler de som viktige bevis.

Flere av våpnene var trolig lovlige jaktvåpen som tilhørte husstanden, og politiet mener han gjennomførte angrepet for å ramme Norges muslimske befolkning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer