Fredrikstad 20130114 En 35 år gammel kvinne ble natt til mandag drept i Fredrikstad.Politiet fikk rundt midnatt natt til mandag melding om en kvinne som ble holdt tilbake i en leilighet i Søren Klæboes vei 9 på Lisleby i Fredrikstad. Teknisk på plass. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
Fredrikstad 20130114 En 35 år gammel kvinne ble natt til mandag drept i Fredrikstad.Politiet fikk rundt midnatt natt til mandag melding om en kvinne som ble holdt tilbake i en leilighet i Søren Klæboes vei 9 på Lisleby i Fredrikstad. Teknisk på plass. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

- Måtte ringe politiet i drapssiktedes 50-årslag

Forholdet mellom siktede og avdøde betegnes som svært turbulent - drapssiktet 50-åring innlagt på psykiatrisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FREDRIKSTAD / OSLO (Dagbladet): 50-åringen som er siktet for å ha tatt livet av sin tidligere samboer i Fredrikstad, er innlagt på psykiatrisk avdeling på Veum - noe som gjør at politiet trolig må utsette avhørene med ham.

- Han ønsker ikke å la seg avhøre, og er vurdert som så psykisk syk at han skal på psykiatrisk sykehus, sier politiadvokat Nanna Aaby til Dagbladet.

Politiet tar ifølge NTB sikte på å framstille mannen for fengsling tirsdag, men dette avhenger av helsetilstanden hans.

- Bursdagskrangel Flere venner og bekjente av siktede og avdøde opplyser til Dagbladet at forholdet mellom de to var turbulent. En venn hevder overfor Dagbladet at politiet ble kontaktet under siktedes 50-årslag i fjor vår.

- Politiet ble ringt etter en voldsom krangel mellom avdøde og siktede, sier vennen.

Politikilder opplyser også til Dagbladet at de er kjent med at de to skal ha kranglet da de var et par, noe politiadvokat Nanna Aaby ikke kan bekrefte.

- Vi vet at de var samboere, men jeg kan ikke verifisere hvorvidt vi har rykket ut til adressen tidligere, sier Aaby.

- Skværet opp En annen venn av de to forteller at paret, etter flere krangler, skværet opp etter nyttårsaften i fjor. Nylig skal imidlertid kvinnen ha gitt mannen beskjed om at forholdet var over.

- Vi er fortsatt i den fasen der vi henter inn mest mulig informasjon, gjennom vitneavhør og tekniske undersøkelser, sier politiadvokat Nanna Aaby til Dagbladet.

VG hevder i dag at det var en tredje person, en mannlig slektning av drapsofferet, til stede i leiligheten der drapet skal ha skjedd.

- Dette er ikke noe politiet vil uttale seg om, jeg kan over hodet ikke si noe om dette, sier Aaby.

Dømt etter storbrann Aaby bekrefter at 50-åringen er tidligere straffet.

- Han ble dømt til en lengre fengselsstraff for omkring ti år siden, sier Aaby til Dagbladet.

Mannen ble dømt til ett års fengsel for forsikringsbedrageri etter at han, ifølge Fredrikstad Blad sammen med en yngre mann, tente på sin egen arbeidsplass.

Medtiltalte forklarte i retten at 50-åringen fylte bensin på en rekke større kanner, mens han selv la ut brennbart materiale i lokalet. Seinere på natten kom gutten tilbake til bedriften, der et vindu var knust på forhånd slik at han lett skulle kunne ta seg inn:

«Siktede forklarer at han ble «i ørska» på grunn av bensindampen etter å ha helt ut bensinen i kannene. Han sier han helte bensin utover gulvet. Siktede hørte så en lyd, og oppdaget deretter at han sto midt i et flammehav. Han sier han kom seg ut og at han deretter hørte tre voldsomme eksplosjoner».

- Holdt fanget Politiet fikk rundt midnatt i dag melding om at en kvinne ble holdt fanget i en leilighet i Fredrikstad. Da de kom fram, fant de den 35 år gamle kvinnen alvorlig skadd. Til tross for at det ble satt i gang omfattende førstehjelp på stedet, døde den 35 år gamle kvinnen av skadene. Politiadvokat Nanna Aaby vil foreløpig ikke si noe om hva slags skader kvinnen hadde.

- Det er for tidlig i etterforskningen å si noe om det, sier Aaby til NTB.

Dagbladet har gjentatte ganger søkt advokat John Christian Elden, som er oppnevnt som forsvarer for 50-åringen - uten hell. Til NTB sier Elden:

- Jeg har hatt en kort prat med ham. Han er nedkjørt.

Advokaten vil ikke uttale seg noe om hva 50-åringen sier før han er avhørt av politiet.

FORSVARER: Advokat John Christian Elden vil ikke si noe om hva den drapssiktede 50-åringen har forklart ham. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
FORSVARER: Advokat John Christian Elden vil ikke si noe om hva den drapssiktede 50-åringen har forklart ham. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer