Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Måtte rykke ut til pipebrann: - Noen har fyrt med brød, ikke veldig egnet som ved

Brannvesenet i Oslo fraråder brød i påskepeisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det skjer både stort og smått her i verden på andre påskedag. I Oslo brannvesen hadde de dramatikk av den mindre sorten.

De måtte nemlig rykke ut til en brødbrann.

- Noen har fyrt med brød, ikke veldig egnet som ved, kunne brannvesenet melde på Twitter.

Morten Bergh, vakthavende ved 110-sentralen, utdyper:

- Nabohuset så flammene komme opp av pipa. De hadde hatt brød i peisen. Du kan gjerne kaste og resirkulere gammelt brød, men det er ikke så veldig bra å ha det i peisen, påpeker han.

Men pipebrann av et brød? Det høres rart ut. Igjen kan Bergh utdype:

- Det kan ha vært stort og mye, eller det kan være gjæret som gjorde at det ble litt fart i det. Det kan være lenge siden pipa har blitt feid, at det har kommet flammer opp og tatt fyr i pipestokken. Kanskje er det litt tilfeldig at det er brødet som har startet det, sier han. 

Uansett, som en litt morsom og uformell melding her på feriens siste dag, vil Oslo brannvesen melde at man kanskje ikke bør fyre med brød.

- Jeg tror ikke det er mange som fyrer med brød, og det var ikke så morsomt for dem som bodde der. De fikk besøk av brannvesenet og politi, sier Bergh.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!