Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Måtte skjære løs livbåtene med kniv

Ferieturen fikk en grusom start for Kristin Nash, Olav Reksen og lille Elia. I går gikk de om bord på «Express Samina» for å reise til Naxos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hun ringte ved halv ett-tiden for å si ifra at alle hadde greid seg og kommet seg i land. Da de gikk fra borde, skjønte de at dette var en stor ulykke, sier Ralph Nash til NTB.

- De som sto igjen på dekk, ble helt desperate. En far forsøkte å kaste barnet sitt over i livbåten som Kristin satt i, forteller Nash.

Kristin Nash, Olav Reksen og lille Elias kom til Aten tirsdag ettermiddag. De gikk om bord i «Express Samina» for å reise til Naxos. Der skulle de bo i et feriehus sammen med en annen norsk familie. Men på vei over til ferieøya forliste passasjerferja.

Skjære løs

Strømmen gikk og hele båten ble mørklagt. Heldigvis hadde familiefaren merket seg hvor redningsvestene lå og hvor rømningsveiene var da de gikk om bord. Han fant dermed raskt redningsvester til hele familien og fikk alle opp på dekk. Der hersket det fullt kaos med høyt støynivå på grunn av skrikende mennesker og den kraftige stormen.

Overlevende forteller om folk som ble slengt ut av sengene sine etter et grusomt brak da båten gikk på grunn.

- De var heldige og kom seg i en redningsbåt, for ingen fra skipets mannskap var til stede for å hjelpe til med å slippe båten på vannet. Passasjerene rakk akkurat å få livbåten på vannet da skipet sank, forteller Ralph Nash.

Desperate

Den 34 år gamle båten sank 45 minutter etter at den traff revet, men det tok flere timer før forliset ble kjent.

- Barn kom vekk fra sine foreldre. Folk skled av den hellende båten og ned i vannet. Folk ble desperate og hysteriske, forteller overlevende fra nattens tragiske ulykke i Egeerhavet.

- Jeg sto ute. Jeg så ut vinduet og jeg så en stor stein foran oss, fortalte Manolis Diktas, til tv-stasjonen Mega.

- Vi ble truffet på høyre side. Jeg ble kastet forover. Folk prøvde desperat å komme seg ut. Mange passasjerer hoppet i sjøen. Jeg hoppet selv over bord, fordi jeg merket hvor sterk slagside båten hadde fått. Jeg skjønte fort at den kom til å synke, fortalte Diktas.

- Jeg tenkte på Titanic. Båten sank i løpet av kort tid, forteller Stamatis Delavinias om den sterke opplevelsen i Egeerhavet.