Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Måtte slå av 2,9 mill. for å få solgt hytta

- På mange eiendommer i skjærgården er prisene ned 40-50 prosent fra toppen, hevder tidligere megler.

HYTTEPRISER: Jan Rivelsrud måtte slå av nesten tre millioner kroner for å få solgt hytta på Tjøme. Foto Knut Falch / SCANPIX
HYTTEPRISER: Jan Rivelsrud måtte slå av nesten tre millioner kroner for å få solgt hytta på Tjøme. Foto Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Jan Eilef Rivelsrud solgte Rica Hotels til Scandic for milliardbeløp. Men salgslykken er ikke like stor på privaten, skriver Finansavisen i dag, og viser til hytta i Røssesundet på Tjøme som han la ut for 7,5 millioner kroner i 2010.

Måtte ned 2,9 millioner Fire år og to meglere senere er hytta solgt. Ifølge lokalavisen Øyene fikk et svært fornøyd Oslo-ektepar tilslaget for 4,6 millioner kroner.

Rivelsrud, som kjøpte eiendommen for 600.000 kroner i 1997, sliter ikke med å akseptere prisen.

- En eiendom er aldri mer verdt enn hva folk er villige til å betale for den, sier han til avisen.

- Halvert fra toppen Flere hyttemeglere melder om en lovende start på 2014-sesongen. Salgene finner sted, men på helt andre nivåer enn tidligere.

- Prisene på norske sjøhytter har stupt. Jeg er lei av hyttemeglere som sier noe annet — de farer med vås, sier distriktsleder for Huseiernes Landsforbund i Vest-Agder, Espen Solum, til Finansavisen.

Han er tidligere leder for Norsk Eiendomsmeglerforbund (NEF), og jobbet som eiendomsmegler på Sørlandet inntil for syv år siden.Solum fyrte ifølge avisen av samme salve rett før påske, i en reportasje i forbundets eget magasin "Hus & Bolig».

- På mange eiendommer i skjærgården er prisene ned 40-50 prosent fra toppen. "You can?t fool the market", sier han til Finansavisen.

Flere nyheter Starbucks åpner i ny norsk by
Bygger 300 billig-hytter til fjells
- Hyttekjøperne blar ikke opp for muselort

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!