Måtte slippe barna ut av vinduet

Helen Kaland måtte slippe sine tre yngste barn ut vinduet i 2. etasje. På bakken sto eldstedatteren Susanne (14) og tok imot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Huset dingler i løse lufta

BERGEN (Dagbladet): -  Jeg våknet av et kjempesmell. Strømmen var gått, men jeg fikk på meg noen klær. Jeg har rom i kjelleren, og hørte bråk oppe. Jeg så ut i gangen. Hele trappa var falt sammen. Mamma ropte at jeg måtte få tak i mobilen min. Jeg gikk ut av rommet, tråkket på noen spiker og fikk rakt mobilen til mamma slik at hun fikk ringt politiet, sier Susanne Kaland (14).

-  Hele huset sank

Hun prøvde å komme ut av verandadøra i kjelleren, men fikk den ikke opp. -  Jeg fikk åpnet vinduet, jeg tror jeg knuste det, og hoppet ut.

Helen fikk barna på sju, fire og tre år inn på yngstedatterens rom i andre.

-  Trappa var rast sammen, og veggene var forskjøvet. Jeg dro gutta ut av en åpning på deres rom, alt var sperret. Jeg snakket med politiet mens jeg fikk guttene over til vår yngste datters rom, forteller Helen som var alene hjemme med barna. Mannen, Terje (37) var på jobb i Nordsjøen.

-  Jeg fikk opp vinduet hos yngstejenta. Jeg tror hele huset sank litt, jeg tenkte bare på å få alle i sikkerhet, forteller Helen.

Under vinduet, nede på bakken i første etasje sto Susanne klar:-  Mamma slapp dem ned til meg, forteller Susanne. Helen kom seg ut ved å henge i en persienne og slippe seg ned.

Flyktet med søsknene

Susanne tok med seg de to yngste søsknene og løp i bekmørket for å varsle naboene.

-  Vi løp rundt lettkledde, hadde ikke sko eller jakker, alt var kaos. Heldigvis var hjelpemannskapene på plass veldig kjapt, sier Helen. Både Helèn og Susanne ble fraktet til sykehus med lettere skader. I går formiddag ble de skrevet ut, og pappa Terje kom hjem til Bergen.

-  Jeg er stolt over Susanne. Hun er helten vår, sier mamma Helen. Familien skulle hatt visning på rekkehusleiligheten i helga.

-  Vi har kjøpt nytt hus, men visningen blir det ikke noe av nå. Uansett er det viktigste at alle kom seg ut, sier Helen.

REDDET BARNA: Helen Kaland reddet Simen (7) og de to yngste barna sine ut vinduet ulykkesnatta. På bakken sto datteren og tok imot søsknene. Pappa Terje var på jobb i Nordsjøen. - Det var helt jævlig, sier han.