Unntakstilstand:

Måtte snu halvveis

Et fly på vei til New Zealand fra Dubai var i lufta i totalt 13 timer - bare for å lande i Dubai igjen.

OVERSVØMMELSE: Flyplassen i Auckland i New Zealand måtte holde stengt store deler av helga på grunn av flom. Foto: FlightRadar
OVERSVØMMELSE: Flyplassen i Auckland i New Zealand måtte holde stengt store deler av helga på grunn av flom. Foto: FlightRadar Vis mer
Publisert

Like før helga ble det erklært unntakstilstand i storbyen Auckland på New Zealand etter kraftig regn og flom.

På bare én dag regnet det like mye som det vanligvis gjør i løpet av hele sommeren, og Aucklands flyplass måtte stenge på grunn av oversvømmelser inne på terminalene.

Oversvømmelse

Innlandsfly måtte bli stående på bakken fram til lunsjtider på lørdag, mens for utenlandsflyginger var flyplassen stengt helt til søndag morgen, ifølge Sky News.

Emiratesflyet EK448 fra Dubai var halvveis på den 15-timers lange flyturen til Auckland da de fikk beskjed om stengingen og måtte snu.

13 timer etter at flyet forlot bakken i Dubai, landet det tilbake på den samme rullebanen.

Over 2000 passasjerer måtte sove på flyplassen i Auckland på grunn av de kansellerte avgangene fredag. Videoer fra flyplassen viser mennesker som vasser i vann til knærne inne på terminalene.

Reisende fra USA til New Zealand fikk også reisen sin utsatt da et fly fra Dallas til Auckland måtte snu etter ti timer i lufta.

Unntakstilstand

Det er sendt ut rødt farevarsel for deler av Auckland, og alle skolene i byen har fått instruks om å stenge inntil neste tirsdag, skriver New Zealand Herald.

Tirsdag erklærer også Northland unntakstilstand, og det blir sendt ut rødt og oransje farevarsel for regn for Auckland, Coromandel, Bay of Plenty inkludert Tauranga og Rotorua.

TRUSSEL: En kvinne blir eskortert ut av et Spirit Airlines-fly. Trusselen hun så kommer med sjokkerer passasjerene. Video: Tiktok / yutaka021 Vis mer

Myndighetene på New Zealand forventer dermed at flommen vil øke på i dagene som kommer. I Northland er det erklært unntakstilstand for sju dager - den tredje regionen i rekka siden fredag kveld.

Flere tusen hjem nord på New Zealand er uten strøm, og fire personer er så langt bekreftet omkommet i flommene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer