Måtte snu under evakueringen på grunn av gass-lukt

Norske Natasha satt i klasserommet da jordskjelvet startet.

KNUST:  Det meste av glass er knust i leiligheten til Natasha Sandal som studerer i Japan. -Alt har falt ut av kjøleskapet, og det er knust glass fra både speil og kjøkkenutstyr, forteller hun. Foto: Privat
KNUST: Det meste av glass er knust i leiligheten til Natasha Sandal som studerer i Japan. -Alt har falt ut av kjøleskapet, og det er knust glass fra både speil og kjøkkenutstyr, forteller hun. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norske Natasha Sandal går på en japansk språkskole i Shin-Okubo i Japan, og satt i klasserommet da jordskjelvet startet.

- Først tenkte jeg at det var litt artig, fordi det ofte kommer mindre skjelv her, og verken jeg eller klassekameratene mine ble spesielt redde. Men skjelvet stoppet ikke. Det ble i stedet sterkere og sterkere, og både klassekameratene mine og jeg begynte å bli bekymret, forteller Sandal til Dagbladet.

Veggen sprakk Studentene åpnet vinduene og dørene i tråd med det de har lært under under øvelsene til jordskjelv og samlet seg i døråpningen til klasserommet, samt under pultene.

- Jeg tror at siden vi har jordskjelv-øvelse på skolen så ofte så visste i alle fall folk litt hvordan de skulle forholde seg.  

Derfor var de fleste relativt rolige, forteller Sandal. 

Men da skjelvet ikke ga seg, økte bekymringen blant studentene.

- Dette var første gang jeg har blitt redd da det har kommet et jordskjelv. Det kommer ofte små skjelv i Japan, men dette er den eneste gangen jeg har kjent meg redd.  

Studentene beveget seg etterhvert ut av klasserommet.

Måtte snu under evakueringen på grunn av gass-lukt

- En vegg med speilglass sprakk akkurat da vi gikk ut, sier Sandal.

Luktet gass Da de kom ut fikk de beskjed om at de ville bli evakuert til en barneskole.

- Men da vi gikk ut fra vår skole og mot barneskolen, luktet det gass. Vi ble derfor nødt til å gå i motsatt retning, og vi ble evakuert ved universitet.

Der måtte studentene vente i noen timer før de fikk lov til å gå hjem.

Vel hjemme i leiligheten sin ble Sandal møtt av et eneste stort kaos.

- Det meste av glass er knust, alt har falt ut av kjøleskapet, og det er knust glass fra både speil og kjøkkenutstyr. Nå starter arbeidet med å rydde opp her.

STUDERER JAPANSK: Natasha Sandal studerer japansk i Japan. Foto: Privat
STUDERER JAPANSK: Natasha Sandal studerer japansk i Japan. Foto: Privat Vis mer