Måtte sone fordi hun ville se volleyball: Nå har Iran løslatt Ghoncheh (25)

Ble dømt for «antiregime-propaganda».

AKTIVIST:  Ghoncheh Ghavami (25) tok seg i sommer inn på en volleyballkamp for menn i Iran, noe hun ikke har lov til siden hun er kvinne. Handlingen oppfattes som aktivisme, og Ghavami beskyldes for å ha forbindelser til opposisjonen. Bildet skal være tatt i den iranske byen Esfahan. FOTO: NTB SCANPIX
AKTIVIST: Ghoncheh Ghavami (25) tok seg i sommer inn på en volleyballkamp for menn i Iran, noe hun ikke har lov til siden hun er kvinne. Handlingen oppfattes som aktivisme, og Ghavami beskyldes for å ha forbindelser til opposisjonen. Bildet skal være tatt i den iranske byen Esfahan. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Britisk-iranske Ghoncheh Ghavami, som ble pågrepet etter å ha forsøkt å se en menn volleyballkamp i Iran, er blitt løslatt mot kausjon, sier hennes familie.

Det melder flere britiske medier, blant dem BBC. 

Hun er løslatt frem til saken skal opp for lagmannsretten. Ghavami skal ha sultestreiket i fengselet, og løslatelsen skal skyldes helseproblemer. Hun bor nå hos sine foreldre i hovedstaden Teheran. 

Beløpet for løslatelsen skal ha vært på 38 000 dollar. 

Aktivisme Ghoncheh Ghavami har både iransk og britisk statsborgerskap. Hun blir omtalt som en «spirende advokat» med utdanning fra London. 

Hun ble tidligere i høst dømt til ett års fengsel av en domstol i Teheran. Hun beskyldes for «propaganda mot regimet» etter at hun var en del av en gruppe kvinner som 20. huni forsøkte å ta seg inn på en volleyballkamp mellom Iran og Italia. I Iran har ikke kvinner lov til å se volleyballkamper for menn, og handlingen oppfattes som aktivisme. 

BBC skriver at iranske påtalemyndigheter siden har anklaget henne for å ha forbindelser til opposisjonen. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer