Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Måtte spise pulver etter NAV-rot

Arnt Ove Risvik (33) har ventet på sykepenger siden februar i år. Den siste tiden har han måtte spise proteinpulver for å overleve.

VENTET FIRE MÅNDER: Etter at Dagbladet tok kontakt onsdag fikk Arnt Ove Risvik endelig utebalt sykepengene. - Rimelig seint, for å si det mildt, sier han i dag. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET
VENTET FIRE MÅNDER: Etter at Dagbladet tok kontakt onsdag fikk Arnt Ove Risvik endelig utebalt sykepengene. - Rimelig seint, for å si det mildt, sier han i dag. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):- Telefonen min er stengt, postkassa er full av regninger og kjøleskapet er tomt, sier Arnt Ove Risvik (33). Etter at han fikk allergi på grunn av trykksverten på jobben hos JC Decaux, ble Risvik anbefalt av Nav å si opp jobben og søke ny jobb.

Til gjengjeld skulle han få full lønn i perioden han var sykemeldt.

I dag har han fortsatt ikke fått sykepenger for februar, mars og april, og han må livnære seg på en stor pakke proteinpulver han har fått av en venn. Den er snart tom.

- Desperat - Allerede i mars begynte jeg å bli desperat. Jeg ringte og fortalte at jeg snart ikke hadde mer penger, men de skyldte på dårlig kapasitet, sier Risvik. 20. april gikk de siste pengene Risvik hadde ut av kontoen. Siden har han ikke kunne betale husleie, regninger eller kjøpe mat.

- Jeg har fått en del hjelp av venner, men jeg syntes det er helt forferdelig å føle at jeg er en snylter, sier Risvik, som nå har politianmeldt Nav Alna for manglende utbetaling av sykepenger.

Nav beklager - Nav Oslo beklager den situasjonen som har oppstått for bruker, men vi kan ikke uttale oss om denne enkeltsaken på bakgrunn av lovpålagt taushetsplikt, sier avdelingsdirektør i Nav, Elisabeth Honorata Szulist. Dette på tross av at Dagbladet har sendt politianmeldelsen og en stor del av sakspapirene til Nav.

- Hvordan er det mulig at en person kan havne i en slik situasjon?

- Grunnet økning i antall søknader om sykepenger har saksbehandlingstiden i Oslo vært lengre enn normalt i en periode. Vi beklager at vi ikke har klart å overholde de svartidene som vi har lovet brukerne og at dette har gått utover enkeltpersoner. I en krevende situasjon har dette også hatt innvirkning på hvordan vi har fulgt våre rutiner tilknyttet behandling av brukerhenvendelser på området, sier Szulist. Som nå sier at de er på rute igjen.

- For seint Risvik vurderer nå å gå til erstatningssøksmål mot Nav.

TOMT FOR MAT: - Telefonen min er stengt, postkassa er full av regninger og kjøleskapet er tomt, sier Arnt Ove Risvik (33). Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET
TOMT FOR MAT: - Telefonen min er stengt, postkassa er full av regninger og kjøleskapet er tomt, sier Arnt Ove Risvik (33). Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET Vis mer

- Banken truer med å si opp lånet. Statens Vegvesen vil nå ta skiltene mine fordi jeg ikke har betalt veiavgiften og telefon og internett er sperret. I tillegg truer kreditorer med rettslig pågang. Nav har ødelagt livet mitt, sier Risvik. Etter at Dagbladet tok kontakt onsdag fikk Risvik endelig utebalt sykepengene på cirka 56.000 kroner.

- Rimelig seint, for å si det mildt, sier han i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media