Måtte stemme på toalett

Toalett fungerte som stemmeavlukke i Steigen kommune.

STEMMELOKALE: De 277 stemmeberettigede i valgkretsen Bogen i Steigen i Nordland måtte stemme på et toalett. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
STEMMELOKALE: De 277 stemmeberettigede i valgkretsen Bogen i Steigen i Nordland måtte stemme på et toalett. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De 277 stemmeberettigede i valgkretsen Bogen i Steigen i Nordland måtte stemme på et toalett.

Bogen kultursenter var åpent 10-18 på valgdagen, og flyttet stemmeavlukket ut av toalettet like over 16. Stemmesedlene skal nå være flyttet etter at Avisa Nordland tok kontakt med kommunen.

- Slik skal det ikke være, understreker valgansvarlig Lisbeth Aalstad.

Se Dagbladets valgbod live her! Til sendingen kommer blant annet Per Sandberg og Bahareh Letnes, Kristin Halvorsen og Kristin Clemet.

Hun sier at sedlene tidligere har vært plassert i barnehagen, men at det i år ble gjort en endring uten at hun visste om det.

- De ansvarlige i kretsen trodde det var en grei løsning, forteller hun.

VALGBODEN: Mads Motrøen fra meningsmålingsinstituttet Ipsos omtaler årets kommunevalg som spennende. Vis mer

Geir-Bjøran Dreyer (47) var en av dem som endte med å stemme toalettet. Etter litt om og men fant han ut hvor stemmesedlene lå. De var plassert på Bogen kultursenters toalett for funksjonshemmede.

- Jeg måtte snu meg da jeg stakk hodet inn. Jeg lurte på om det virkelig er mulig og det var nærliggende å tenke på at valget gikk i dass, sier han til avisa som samarbeider med NRK og utveksler stoff gjennom valgnatten.

Han stemte rett etter klokka 10 mandag. Da var det kø i hallen.

- Jeg stusset veldig på hvor jeg skulle stemme. Men så kom det et menneske ut av toalettet som fortalte hvor jeg skulle gjøre det, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer