- Måtte stenge av alle følelsene

Expressen-journalisten David Baas infiltrerte dyresex-nettverket.

SVÆRT TØFT: Expressen-journalisten David Baas hadde med sikkerhetsvakter, i frykt for hva som ville skje hvis han ble avslørt av dyresexringen. Foto: LINDA FORSELL/EXPRESSEN
SVÆRT TØFT: Expressen-journalisten David Baas hadde med sikkerhetsvakter, i frykt for hva som ville skje hvis han ble avslørt av dyresexringen. Foto: LINDA FORSELL/EXPRESSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den svenske avisa Expressen.se har de siste dagene kjørt en artikkelserie der de avslører et stort dyresex-nettverk i Sverige.

Nettverket har medlemmer fra hele Sør-Sverige og arrangerer jevnlig treff på avsidesliggende gårder, der medlemmene har sex med dyr og utveksler erfaringer omkring dette.

Organisert nettverkEt av de mest populære dyresexforumene på nettet er svensk.

Expressen ønsket å finne ut hvem som står bak dette møtestedet og hvilken funksjon det her i det svenske samfunnet.

Baas brukte mer enn ti måneder på å komme seg inn i dette nettverket.

Ved hjelp av lånt identitet og en dekkhistorie, fikk han etter hvert stor tillit blant medlemmene og den 45 år gamle hovedmannen, og ble invitert med på flere møter.

- Det er ingen hemmelighet at det finnes mennesker som har sex med dyr. Det som er nytt her, er at det finnes et velorganisert nettverk som står bak systematisk dyreplageri, forklarer Baas i et intervju med sin egen avis.

Måtte bli kjent med de andreJournalisten fikk være med på flere treff.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.