- Måtte stenge av alle følelsene

Expressen-journalisten David Baas infiltrerte dyresex-nettverket.

SVÆRT TØFT: Expressen-journalisten David Baas hadde med sikkerhetsvakter, i frykt for hva som ville skje hvis han ble avslørt av dyresexringen. Foto: LINDA FORSELL/EXPRESSEN
SVÆRT TØFT: Expressen-journalisten David Baas hadde med sikkerhetsvakter, i frykt for hva som ville skje hvis han ble avslørt av dyresexringen. Foto: LINDA FORSELL/EXPRESSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den svenske avisa Expressen.se har de siste dagene kjørt en artikkelserie der de avslører et stort dyresex-nettverk i Sverige.

Nettverket har medlemmer fra hele Sør-Sverige og arrangerer jevnlig treff på avsidesliggende gårder, der medlemmene har sex med dyr og utveksler erfaringer omkring dette.

Organisert nettverk
Et av de mest populære dyresexforumene på nettet er svensk.

Expressen ønsket å finne ut hvem som står bak dette møtestedet og hvilken funksjon det her i det svenske samfunnet.

Baas brukte mer enn ti måneder på å komme seg inn i dette nettverket.

Ved hjelp av lånt identitet og en dekkhistorie, fikk han etter hvert stor tillit blant medlemmene og den 45 år gamle hovedmannen, og ble invitert med på flere møter.

- Det er ingen hemmelighet at det finnes mennesker som har sex med dyr. Det som er nytt her, er at det finnes et velorganisert nettverk som står bak systematisk dyreplageri, forklarer Baas i et intervju med sin egen avis.

Måtte bli kjent med de andre
Journalisten fikk være med på flere treff.

På det første møtet, som fant sted i en barnehage i et tettsted i Småland, avlyste dyreeieren, som skulle ha med seg to hunder, i siste liten.

Istedenfor brukte de fem frammøtte mennene tiden på å utveksle erfaringer.

Hovedmannen lærte blant annet også bort hvordan man skulle kryptere datafiler som inneholdt dyrepornografi, slik at det ikke ble oppdaget.

- Vi satt rundt et bord. Målet var at vi skulle hverandre å kjenne, forteller han og innrømmer at det til tider var svært hardt å holde maska.

Måtte stenge av alle følelsene
Etter at det første treffet, ble Baas invitert til hovedmannens gård.

Han ble avkrevd 500 kroner, for så å bli tilbudt å ha sex med en hund.

45-åringen fortalte at han har funnet hundene sine på nettet og at han etter hvert ønsket å bruke gården som en slags sexfarm, der andre kunne å ha sex med dyrene.

Journalisten får også en demonstrasjon av hvordan han har sex men hunden.

- Det absolutte verste var å være vitne til et overgrep mot dyr, forklarer Baas og utdyper:

- Under de mest ubehagelige scenen, måtte jeg bare fokusere på å få kamerautstyret til å fungere og stenge av alle følelsene som ble framkalt av det som foregikk foran meg.

Lagde dekkhistorie
For å bli i nettverkets innerste kjerne, krevde bakmannen at de potensielle medlemmene oppga en rekke personopplysninger, samt sine erfaringer med dyresex og eventuell tilgang til dyr som kan brukes til dette formålet.

Personopplysningene ble så nøye sjekket av ham.

Ved hjelp av lånt navn og bostedsinformasjon lagde Baas en dekkhistorie. Han ble forsikret om at hans identitet ville holdes skjult. 

- I og med at jeg har sjekket alle sammen, har jeg silt ut dem som ikke har en genuin interesse for dette, forklarte nettsideadministratoren til Expressens journalist og fortsetter:

- Jeg har sikkert silt bort noen som er seriøse, men som ikke tør å legge igjen sine personopplysninger. Jeg vet hvem alle er og jeg garanterer at jeg holder kjeft. Det har du mitt æresord på.

- Tvinger ikke
Bakmannen avviser at han påfører dyrene noe skade eller smerte, da han blir konfrontert av Expressen.

- Jeg tar vare på dyra. Jeg vil aldri skade noen dyr. Hvis dyret viser det minste tegn på å ikke ville, så trekker jeg meg, sier mannen til Expressen.

I et av videoklippene Baas greier å ta under et treff på mannens gård, hevder de andre medlemmene at dyrene ikke har noe imot sexen.

- Dersom for eksempel en hest ikke vil ha sex med meg, kan den jo bare løpe fra meg, sier en av dem.

Ifølge Baas er det absolutt ikke slik det foregår.

- Du kunne se at hunden sparket i bakken og strittet mot, mens mannen holdt fast i henne, sier han til P4.

Vil ha forbud
Et forbud mot dyresex har vært oppe i den svenske riksdagen hele 14 ganger de siste ti årene, og blitt nedstemt hver gang.

Etter Expresssens avsløringer, snur landets jordbruksminister Eskil Erlandsson og ønsker å endre svensk lov, slik at dyresex blir forbudt.

- Det skal ikke være lov å ha samleie med dyr, sier han til Expressen.

Ministeren, som tidligere har vært nokså vag i spørsmålet om dyresex, sier avsløringene har gjort sterkt inntrykk på ham.

- Det er med avsky jeg konstaterer at slike ting foregår i vårt samfunn, sier Erlandsson.

I Norge har regjeringen gått inn for et forbud mot utuktig omgang med dyr i den nye dyrevernlov. Den er nå under behandling i departementet.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer