<strong>KAOS:</strong> Norsk Luftambulanse var på et annet oppdrag i distriktet, og tok dette bildet av kaoset på E10 ved Evenes. Foto: Stiftelsen Norsk Luftambulanse
KAOS: Norsk Luftambulanse var på et annet oppdrag i distriktet, og tok dette bildet av kaoset på E10 ved Evenes. Foto: Stiftelsen Norsk Luftambulanse Vis mer

Måtte stenge E10: - Så mange vogntog i grøfta at jeg ikke klarer å telle dem

Det har torsdag ettermiddag vært fullstendig kaos på E10 rett ved flyplassen Evenes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er rapportert om svært glatte veier på E10 i Ofoten like nord for Harstad/Narvik lufthavn Evenes torsdag ettermiddag, skriver Harstad Tidende.

Det var såpass glatt på hovedveien ut fra flyplassen at den har vært stengt i flere timer i dag. Veien åpnet igjen klokka 16.00 i ettermiddag.

Først meldte politiet i Troms om klokka 13.45 om en trafikkulykke med flere involverte kjøretøy. Det var blant annet snakk om to trailere, to varebiler og en personbil som hadde glidd i hverandre.

GEIRANGER: Hovedredningssentralen Sør-Norge meldte like før klokka 15 om et snøskred over Fylkesvei 63 i Geiranger. Politiet opplyser også om at skredet er ca. 100 meter bredt og 5 meter høyt. Video: Sander Mossberg Hjelle Vis mer

- Klarer ikke telle dem

Kort tid etterpå skal enda flere kjøretøy ha kjørt seg fast på veien på grunn av de glatte forholdene.

Veien ble omsider stengt, og det ble åpnet for omkjøring rundt Boltåsen.

- Det er så mange vogntog i grøfta at jeg ikke klarer å telle dem, sa Harstad Tidenes Tone Anita Karlsen til egen avis klokka 13.20 i dag.

Dagbladet var i kontakt med operasjonssentralen i Troms politidistrikt klokka 15.40 i ettermiddag. Da var det bare ett større kjøretøy igjen på den glatte veien.

- Det er bare ett større kjøretøy som gjenstår før veien blir åpnet igjen. Det er ganske snart åpent for vanlig trafikk, sier operasjonsleder Morten Augensen til Dagbladet.

FLAKS I UFLAKS: Heldigvis kom det ikke en bil i motsatt kjøreretning, da denne traileren havnet i trøbbel på speilblanke veier. Det hele skjedde på E134 tirsdag kveld, på strekningen mellom Vågslid og Brunkeberg. Video: Thomas Haugen Vis mer

- Det har vært veldig glatt ut fra det vi har fått melding om. Kommunen og veitrafikksentralen er varslet, og omkjøringen blir også strødd, sier han.

Varmegrader

Det er akkurat nå varmegrader flere steder i Troms, også ved Evenes.

- Det har lagt seg vann oppå gammel is. Med snø og is som smelter, så blir det glatt. Det har vært utfordrende kjøreforhold, sier Augensen.

I tillegg er det stor snøskredfare i store deler av Nord-Norge, men det har foreløpig vært få hendelser knyttet til været.

- Det har gått bra ellers. Vi har vært engstelige for snøskred og diverse, men det er ikke noe som har medført personskader, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer