Oslo lufthavn Gardermoen:

Måtte stenge

Været har ført til forsinkelser og problemer på rullebanene i hele dag. Like før klokka 22.30 melder Avinor at Oslo Lufthavn er åpnet igjen.

MIDLERTIDIG STENGT: Mandag var det midlertidig stans i alle avganger fra Oslo lufthavn Gardermoen andre juledag etter vær-trøbbel. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
MIDLERTIDIG STENGT: Mandag var det midlertidig stans i alle avganger fra Oslo lufthavn Gardermoen andre juledag etter vær-trøbbel. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld så Gardermoen seg nødt til å midlertidig stenge flyplassen for avganger på grunn av krevende forhold på rullebanen.

Det forteller leder for strategi og samfunnskontakt i Avinor, Erik Lødding, til Dagbladet.

Klokka 22.24 opplyser Lødden til VG at Oslo Lufthavn er tilbake til normal drift, men at de reisende fortsatt må påberegne forsinkelser.

- Det er ikke snakk om kanselleringer, men på grunn av tiltakende snødrev har vi gått til det skritt å midlertidig stanse avgangene - landing foregår, opplyste Lødding mandag kveld.

Som følge av utfordrende værforhold oppsto det store forsinkelser på Oslo Lufthavn mandag ettermiddag. Forsinkelsene skyldes snø, is og generelt krevende forhold på rullebanen.

- Det vil vare ut dagen, til siste avgang, sier Avinor-lederen.

På den annen side er det relativt få passasjerer på Gardermoen under stengingen.

- Det er stille på kvelden nå - men vi ser selvsagt at dette er kjedelig for de reisende, sier Lødding - som legger til at prognosene for morgendagen ser lysere ut.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer