Måtte stoppe operasjoner da strømmen gikk

Heller ikke nødaggregatet virket ved Førde sentralsjukehus.

FULL STOPP:   Heller ikke nødaggretatet fungerte da strømmen gikk ved Førde sentralsjukehus i ettermiddag. Foto: HELSE FØRDE.
FULL STOPP: Heller ikke nødaggretatet fungerte da strømmen gikk ved Førde sentralsjukehus i ettermiddag. Foto: HELSE FØRDE. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Førde sentralsjukehus i Sogn og Fjordane var uten strøm i halvannen time torsdag ettermiddag fordi også sykehusets nødaggregat falt ut da hele Førde mistet strømmen.

- Nødaggregatet startet som det skulle da strømmen i Førde ble borte. Men så skjedde det som ikke skal skje, nemlig at aggregatet ganske kort tid etterpå stoppet å virke. Det betydde at vi fikk en krevende situasjon siden vi driver med pasientbehandling, sier administrerende direktør i Helse Førde Jon Bolstad til NRK Sogn og Fjordane.


Måtte avslutte operasjoner

Heldigvis ble situasjonen taklet godt av de ansatte slik at de fikk avsluttet pågående operasjoner og en del andre behandlinger som krever strøm

- Men på grunn av dette måtte vi også sende pasienter hjem. Det er veldig beklagelig, sier Bolstad som innrømmer at situasjonen var en ganske skremmende opplevelse. Polikliniske konsultasjoner måtte utsettes og hele dataanlegget måtte kobles ned.


Bolstad sier han har fått forsikringer om at feilen er rettet opp, men at sykehuset vil bruke tid på å gå igjennom og analysere hva som skjedde for å være helt sikre på at noe slikt ikke skjer igjen. (NTB).

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer