Måtte svare afghansk journalist i tårer

Under en pressekonfranse i ettermidag ble generalsekretær Jens Stoltenberg i Nato stilt til veggs av en afghansk journalist i tårer. Hun ba ham forklare grunnen for Natos avgjørelse om å trekke seg ut i Afghanistan.

BØNN TIL JENS: Journalisten Lailuma Sadid fra Brussels Morning var svært berørt da hun stilte Nato-generalsekretær Jens Stoltenberg spørsmål om situasjonen i Afghanistan tirsdag 17. august. Video: Nato Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Generalsekretær Jens Stoltenberg i Nato varslet en pressekonferanse klokka 15 i dag, etter krisemøte i Brussel tirsdag.

Her fikk Stoltenberg spørsmål av journalisten Lailuma Sadid fra Brussels Morning. Sadid kommer opprinnelig selv fra Afghanistan.

Hun var svært berørt da hun stilte Nato-generalsekretæren spørsmål om situasjonen i Afghanistan.

Sadid stilte med et banner i bakgrunnen der det står «Afghan Lives Matter» mens hun stilte et langt spørsmål om grunnen for Natos avgjørelse om å trekke seg ut i Afghanistan.

Tryglet

Journalisten var svært opprørt mens hun spurte om framtiden for kvinner i Afghanistan. Hun avsluttet med å trygle Stoltenberg om ikke å anerkjenne Taliban-regjeringen som nå har makten i landet.

Stoltenberg svarte at det var en svært vanskelig avgjørelse for Nato å trekke seg ut av Afghanistan og kalte det en tragedie, men sa også at Afghanistans nye ledere vil holdes til ansvar for kvinners og andres rettigheter.

- Flere generasjoner menn og kvinner, særlig kvinner, i Afghanistan har fått utdannelse og tar del i politiske prosesser, og det vil ikke være lett for de nye lederne å utslette disse framskrittene, sa generalsekretæren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer