Erna Solberg grillet under trontaledebatten:

Måtte svare om krisa i politiet

Under trontalen torsdag krevde Ap-leder Jonas Gahr Støre svar om hvordan regjeringen skal løse krisa i politiet.

MÅTTE SVARE: Statsminister Erna Solberg under trontaledebatten i Stortinget torsdag.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MÅTTE SVARE: Statsminister Erna Solberg under trontaledebatten i Stortinget torsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I sin redegjørelse til Stortinget torsdag tegnet statsminister Erna Solberg opp et bilde av en regjering med stø kurs framover. I talen listet hun opp regjeringens seks prioriterte områder, deriblant arbeidsliv, klima og inkludering, og viste til framgang på flere områder.

Ap-leder Jonas Gahr Støre ville derimot ha svar på hvordan Solberg vil løse krisa i politiet.

- Vi får rapporter om at grove voldshandlinger blir liggende så lenge at de ikke kan behandles. Erna trakk i trontalen fram at politireformen skulle gi et bedre vern til ofre for kriminalitet. Verner det ofrene det vi nå hører fra politiet rundt om i landet?, spurte Støre.

Flaskehalser

Solberg viste til at reformen allerede har gitt gode resultater, selv om en del gjenstår før den skal stå ferdig i 2020.

- Det er ikke så negativt som opposisjonen maler det som. Responstida har gått ned. Folk sier i undersøkelser at de ser mer politi. Det er også flaskehalser, og det jobbes det med, svarte Solberg.

- Statsministeren må svare presist på hvilke grep som skal tas for å ta tak i problemene, tordnet Støre.

- Vi er ikke fornøyd med der det står. Derfor går det tydelige beskjeder fra oss til politidistriktene om at nå må de bygge ned restansene og prioritere overgrepssakene, svarte Solberg.

Pensjon fra første krone

Ap-lederen utfordret også statsministeren på om hun vil støtte pensjon fra første krone.

- Er det rettferdig at en million nordmenn – kvinner, unge og folk i deltidsstillinger – ikke har denne retten?, spurte Støre.

- Da vi innførte obligatorisk tjenestepensjon, så ønsket begge partene i arbeidslivet dette. Ønsket om pensjon fra første krone, er et ønske kun fra én av partene. Nå foreslår Støre at én part skal få overkjøre den andre, svarte Solberg, før hun kom med et stikk til Støres lederstil.

- Min ledelse gir også honnør til dem som jobber og får ting til. Folk må få positiv tilbakemelding på det som går bra. Men Støre har kanskje en annen lederstil, sa Solberg.

- Det å skryte av seg selv i rosenrøde vendinger, er ikke god ledelse, repliserte Støre.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer