Ekstremværet Gyda

- Måtte svømme fra bilen

Ekstremværet fører til store utfordringer landet rundt. To personer måtte i morgentimene svømme ut av bilen, som havnet under store vannmasser på E6 utenfor Trondheim.

HAVNET UNDER VANN: Veibanen på E6 ved Klett sto torsdag morgen under dypt vann. Foto: Pål Meistad
HAVNET UNDER VANN: Veibanen på E6 ved Klett sto torsdag morgen under dypt vann. Foto: Pål Meistad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ekstremværet Gyda har ført til store problemer flere steder i Norge. Torsdag morgen havnet en bil under vann under brua på E6 ved Klettkrysset utenfor Trondheim.

Postbud Pål Meistad var på vei til å kjøre inn i vannmassene, da han stoppet opp.

- Jeg vurderte om posten skulle fram for enhver pris. Da så jeg plutselig to personer som vinket til meg, sier han til Dagbladet.

Ifølge Meistad var de to «iskalde, våte og fortvilte», og kunne fortelle at de hadde vært nødt til å komme seg ut av bilen og svømme i land. Kort tid etter at han selv kom til stedet, kom også en taxi, som kunne ta dem med videre til en bensinstasjon i nærheten.

Det samme forteller et annet vitne, som møtte de to på bensinstasjonen.

- Jeg vet ikke hvordan det går med dem. De fikk seg et sjokk, men de er sikkert i god behold, sier Meistad.

GYDA: Ekstremværet «Gyda» herjer og det er utstedt 33 farevarsler. 12. januar 2022. Video: Emma Thingstad Dalen. Reporter: Jesper Nordahl Finsveen. Vis mer

Politiet: - Ikke kommet i kontakt med fører

Politiet bekrefter hendelsen.

- Vi melding om bilen klokka 08.26. En sjåfør, samt en passasjer skal ha tatt seg til bensinstasjonen, før de tok taxi derfra, sier operasjonsleder Trond Hangaas til Dagbladet.

Han forteller videre at politiet foreløpig ikke har kommet i kontakt med føreren av bilen, og at det blir opp til eieren selv og sørge for at bilen blir berget.

- Slik bilen står nå er den ikke til hindring for trafikken. Vi vet heller ikke hvem som eier bilen, da registreringsnummeret ikke er synlig.

- Vanskelig å se

Ifølge Meistad var veien synlig avsperret fra andre siden av «bassenget».

- I kjøreretninga de to kom var det én bukk inntil fortauet, som var vanskelig å se, sier han.

Like etter klokka 10.30 forteller han arbeidet med å få vekk vannmassene er godt i gang. Mens han tidligere bare kunne se bakluka stikke opp av vannet, var da halve bilen synlig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer