- Måtte treffe venner for å kunne gjennomføre drap

Anders Behring Breivik hevder han ble demotivert.

VENNENE: Flere av Breiviks venner har tidligere vitnet i tingretten og forklart om en kamperat som isolerte seg mer og mer. Tegning: Fedor Sapegin
VENNENE: Flere av Breiviks venner har tidligere vitnet i tingretten og forklart om en kamperat som isolerte seg mer og mer. Tegning: Fedor Sapegin Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Anders Behring Breivik (33) mente det var avgjørende at han tok opp igjen kontakten med vennene sine for å kunne gjennomføre de planlagte drapene:

- Jeg tenkte at hvis jeg ikke bryr meg om noen, blir jeg kanskje apatisk og hopper av. Jeg tenkte at jeg må ha noen normale relasjoner, sa Breivik på spørsmål om hvorfor han tok kontakt med vennene sine igjen etter å ha spilt dataspill et helt år.

Isolerte seg I 2006 hadde han bestemt seg for å gjennomføre en selvmordsaksjon og lage et kompendium, men først ville han gi seg selv en gave.

- Jeg hadde hatt en drøm om å spille hardcore WOW (dataspill), jeg hadde jobbet hardt, og jeg bestemte meg for å gjøre det ett år, forklarte tiltalte.

Også som et ledd i planene var det viktig å isolere seg fra omverdenen, og dermed slo han to fluer i en smekk.

Tok likevel kontakt Men da året var omme, tok han altså igjen opp kontakten med vennene for ikke å bli demotivert.

Parallelt hadde han kontakt med hundrevis, ifølge ham selv også en periode tusenvis av mennesker via nettet. Radikaliseringen ble imidlertid ikke spesielt fremskyndet av samtaler med disse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer